Creanţele firmelor vor fi compensate din oficiu cu cele ale statului

Creanţele companiilor vor fi compensate din oficiu cu cele ale statului, nu doar la cerere, cum prevede legea în vigoare, iar procesul de executare silită va fi suspendat pentru firmele care au de încasat bani de la buget sau TVA de recuperat, a declarat ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

22 afișări
Imaginea articolului Creanţele firmelor vor fi compensate din oficiu cu cele ale statului

Creanţele firmelor vor fi compensate din oficiu cu cele ale statului (Imagine: Mediafax Foto)

Ialomiţianu a mai spus că dobânda penalizatoare pentru creanţele statului neplătite la termen va fi redusă de la 0,05% la 0,04% pe zi şi nu se vor mai calcula majorări de întârziere pentru datoriile companiilor dacă acestea au sume de încasat de la stat.

Măsurile au fost aprobate miercuri de Guvern, prin ordonanţă de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici