Creditele restante au crescut în februarie cu 5%

Valoarea creditelor cu restanţe de cel puţin o zi a crescut în luna februarie cu 5%, la 17,56 miliarde de lei, şi reprezintă 8,44% din totalul împrumuturilor, potrivit datelor publicate, joi, de Banca Naţională a României (BNR).

29 afișări
Imaginea articolului Creditele restante au crescut în februarie cu 5%

Creditele restante au crescut în februarie cu 5% (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Ponderea creditelor restante în total împrumuturi a urcat de la 7,66% în decembrie la 8% în luna ianuarie.

Creditele restante acordate în lei au urcat în februarie cu 3,7% faţă de ianuarie şi cu 6,5% comparativ cu sfârşitul anului trecut, la 8,1 miliarde de lei, şi reprezentau 10,5% din totalul împrumuturilor acordate în monedă naţională. Ponderea creditelor restante în total împrumuturi în lei a avansat de la 9,8% la finele anului trecut la 10,1% în luna ianuarie.

Valoarea împrumuturilor restante acordate în valută, exprimată în lei, a crescut în februarie cu 5,8% comparativ cu ianuarie şi cu 10,6% faţă de finele anului trecut, la 9,46 miliarde de lei.

Ponderea împrumuturilor cu întârzieri la plată de minim o zi în total credite în valută a fost în februarie de 7,22%, comparativ cu 6,76% în ianuarie şi 6,4% în decembrie 2010.

Creditele au scăzut în februarie cu 0,55% faţă de ianuarie şi cu 1,25% de la începutul anului, la 208,2 miliarde de lei, dintre care 131,1 miliarde de lei au fost acordate în valută, iar restul în monedă naţională.

Împrumuturile restante se referă doar la principal şi nu includ poziţii extrabilanţiere. Sunt considerate restante creditele care, în ultima zi lucrătoare a lunii pentru care se efectuează raportarea, înregistreză întârzieri la plată de cel puţin o zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici