Creditele s-au scumpit după implementarea OUG 50

Bancherii au oprit tendinţa de scădere a dobânzilor şi au scumpit creditele de consum şi ipotecare în încercarea de a-şi recupera banii cheltuiţi cu implementarea ordonanţei privind creditele pentru consumatori (OUG 50), aşa cum anunţaseră de altfel încă de la publicarea actului normativ.

30 afișări
Imaginea articolului Creditele s-au scumpit după implementarea OUG 50

Creditele s-au scumpit după implementarea OUG 50

Dobânda anuală efectivă medie la creditele de consum în lei a urcat în iulie cu peste un punct procentual, până la 18,9%, după ce în luna anterioară înregistrase un alt salt cu o jumătate de punct, arată datele BNR.

În paralel, împrumuturile pentru locuinţe în euro s-au scumpit cu peste 1,6 puncte în iulie, dobânda anuală efectivă urcând astfel la 7,2%, maximul ultimelor zece luni.

"Pe de o parte, băncile au încercat să-şi acopere costurile din aplicarea Ordonanţei 50, iar pe de altă parte creşterea inflaţiei s-a resimţit în nivelul dobânzilor bancare", comentează analistul financiar Dragoş Cabat. Inflaţia anuală a accelerat în iulie la 7,1%, de la 4,4% în iunie, ca urmare a deciziei Guvernului de a majora TVA de la 19% la 24%.

Citeşte mai multe despre implementarea OUG 50 pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici