Creditori ai Chrysler cer amânarea vânzării contructorului către Fiat

Fonduri de pensii din statul american Indiana, care deţin datorii garantate ale Chrysler şi contestă vânzarea companiei către un grup condus de producătorul auto italian Fiat, au cerut duminică, la curtea Supremă din SUA, amânarea tranzacţiei.

22 afișări
Imaginea articolului Creditori ai Chrysler cer amânarea vânzării contructorului către Fiat

Creditori ai Chrysler cer amânarea vânzării contructorului către Fiat

Cererea a fost făcută după ce o Curte de Apel din New York a amânat, vineri seara, finalizarea vânzării Chrysler către grupul format din Fiat, un fond al sindicatului UAW şi guvernele american şi canadian, până luni după-amiază.

Curtea de Apel a dat astfel timp fondurilor de pensii să ceară la Curtea Supremă blocarea tranzacţiei, atât timp cât se judecă apelul.

Decizia referitoare la Chrysler poate stabili un precedent în cazul General Motors, pentru care este folosită aceeaşi strategie rapidă de vânzare în urma falimentului declarat la New York.

Fondurile de pensii, care deţin circa 42 de milioane de dolari din totalul datoriilor asigurate ale Chrysler, de 6,9 miliarde de dolari, au argumentat că vânzarea recompensează în mod ilegal proprietarii de datorii negarantate, cum ar fi sindicatul, comparativ cu creditorii asiguraţi.

"Necesitatea ca justiţia să analizeze problemele profunde existente în vânzarea Chrysler depăşeşte cu mult costul amânării", au afirmat avocaţii fondurilor de pensii şi procurorul general al statului Indiana.

De asemenea, contestatarii au argumentat că guvernul american şi-a depăşit atribuţiile, întrucât a folosit fonduri alocate de Congres pentru salvarea băncilor la susţinerea financiară a Chrysler prin împrumuturi de urgenţă, înainte de declararea falimentului.

În cazul în care Curtea Supremă nu va aproba cererea, vânzarea Chrysler va fi finalizată luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici