Creditul pentru persoane fizice, singura speranţă a băncilor în trimestrul 4

Creditarea corporate nu-şi mai revine până la sfârşitul anului, construcţiile, tranzacţiile imobiliare, turismul şi comerţul fiind pe "lista neagră" a băncilor.

40 afișări
Imaginea articolului Creditul pentru persoane fizice, singura speranţă a băncilor în trimestrul 4

Creditul pentru persoane fizice, singura speranţă a băncilor în trimestrul 4 (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Companiile mari se feresc să lanseze proiecte de investiţii, din cauza temerii faţă de asumarea de noi riscuri, şi ca atare cererea pentru credite pe termen lung va scădea în mod deosebit în ultimul trimestru al acestui an, alături de toate celelalte tipuri de finanţări, potrivit concluziilor unui sondaj realizat de BNR în rândul celor mai mari 10 bănci după cota de piaţă la creditare.

În aceste condiţii, tendinţa de relaxare a standardelor de creditare care dă semne de consolidare sub presiunea concurenţei are puţină relevanţă pentru stimularea cererii.

Citeşte mai multe despre speranţa băncilor pentru trimestrul 4 pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici