Creştere puternică a economiei SUA, în trimestrul trei

Economia Statelor Unite a înregistrat în trimestrul al treilea cea mai rapidă creştere din ultimii doi ani, de 4,1%, susţinută de consumul intern şi investiţiile companiilor, potrivit datelor oficiale publicate vineri, îmbunătăţite cu 0,5 puncte procentuale faţă de o estimare anterioară.

255 afișări
Imaginea articolului Creştere puternică a economiei SUA, în trimestrul trei

Creştere puternică a economiei SUA, în trimestrul trei (Iamgine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Departamentul pentru Comerţ anunţase anterior un avans al PIB de 3,6%, în trimestrul al treilea.

Cheltuielile de consum, principalul motor al economiei americane, au urcat cu 2%, în loc de estimarea precedentă de 1,4%, transmite MarketWatch.

Un factor negativ este faptul că cea mai mare parte a creşterii consumului a fost generată de cheltuielile pentru carburanţi şi asistenţă medicală, ceea ce privează gospodăriile de banii necesari pentru achiziţiile de bunuri şi servicii.

Investiţiile companiilor, în special pentru software şi produse similare, au crescut uşor, în timp ce cheltuielile pentru proprietate intelectuală au urcat cu 5,8%, în loc de estimarea anterioară de 1,7%.

Analiştii anticipează că creşterea PIB-ului SUA ar putea încetini în ultimul trimestru al anului, în cazul în care companiile nu vor putea vinde stocurile acumulate. Analiştii intervievaţi de MarketWatch prognozează că economia americană ar putea consemna în trimestrul patru un avans de doar 2,1%.

Departamentul pentru Comerţ a revizuit datele privind exporturile la o creştere de 3,9% în loc de 3,7%. În cazul importurilor, creştere a fost revizuită în sens negativ, de la 2,7% la 2,4%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici