Creştere puternică a înmatriculărilor de maşini noi pe piaţa germană

Înmatriculările de autoturisme noi în Germania, cea mai mare piaţă auto din Europa, au crescut cu 40% în luna martie faţă de perioada similară a anului trecut, la 401.000 de unităţi, datorită programului guvernamental de stimulare a înnoirii parcului auto.

22 afișări
Imaginea articolului Creştere puternică a înmatriculărilor de maşini noi pe piaţa germană

Creştere puternică a înmatriculărilor de maşini noi pe piaţa germană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înmatriculările de automobile noi au crescut cu 20% faţă de martie 2008, chiar şi în urma ajustărilor legate de numărul de zile de muncă, potrivit datelor VDIK, asociaţia germană a importatorilor de automobile.

Informaţiile anunţate de VDIK şi semnele de stabilizare venite din piaţa auto americană au susţinut cotaţiile bursiere ale constructorilor de automobile în întreaga lume. Pe bursa de la Frankfurt, acţiunile BMW şi Daimler au urcat cu peste 13%.

Programul german de înnoire a parcului auto, prin care guvernul acordă subvenţii de 2.500 de euro fiecărui proprietar care decide să înlocuiască o maşină mai veche de nouă ani cu una nouă, a determinat VDIK să preconizeze creşteri puternice, de două cifre, ale vânzărilor în primul trimestru, în pofida prăbuşirilor de pe celelalte mari pieţe ale lumii.

Înregistrările de automobile noi au scăzut cu 37% în martie în Statele Unite, în timp ce Japonia a anunţat un declin de 25%.

Programul guvernului german, lansat în februarie, iniţial cu un plafon de 1,5 miliarde euro, a fost extins în martie până la sfârşitul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici