Creşterea cererii mondiale de petrol se va accelera în 2008, potrivit AIE - Reuters

Creşterea cererii pentru petrol la nivel mondial se va accelera în 2008, dar majorarea producţiei şi a capacităţii de rafinare va reduce presiunile asupra ofertei, potrivit raportului lunar al Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE), citat de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Creşterea cererii mondiale de petrol se va accelera în 2008, potrivit AIE - Reuters

Creşterea cererii mondiale de petrol se va accelera în 2008, potrivit AIE - Reuters

Cererea de petrol va creşte anul viitor cu o medie de 2,2 milioane de barili pe zi, peste nivelul de 1,53 de milioane de barili din acest an, prognozează agenţia, care acordă consultanţă unui număr de 26 de state industrializate.

Petrolul este tranzacţionat în prezent la peste 76 de dolari pe baril, aproape de nivelul record istoric de 78,65 de dolari pe baril, atins în august 2006, dar AIE afirmă că raportul dintre cerere şi ofertă va fi mai confortabil pe piaţa mondială anul viitor.

Cererea pentru petrol va fi anul viitor, în medie, de 88,2 milioane de barili pe zi.

Pentru 2007, agenţia a redus estimarea privind creşterea cererii de petrol cu 140.000 de barili pe zi, la 1,53 de milioane de barili pe zi, după ce a primit noi informaţii aferente anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici