Creşterea pensiilor, motiv de polemici: nu ţinem cont de o realitate a ţării

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că discuţiile politicienilor despre creşterea pensiilor nu vizează decât procente şi nu acoperă problema în întregime.

570 afișări
Imaginea articolului Creşterea pensiilor, motiv de polemici: nu ţinem cont de o realitate a ţării

Creşterea pensiilor, motiv de polemici: nu ţinem cont de o realitate a ţării

Declaraţiile au fost făcute luni.

„Noi vorbim de un procent de mărire a punctului de pensie. Când ai o pensie de 10.000 de lei o mărire de 15% e corespunzătoare acelor 10.000 de lei. Când ai o pensie de 1500 de lei, 15% nominal e corespunzătoare la 1500. Părerea mea... un minimum de 10% pe punctul de pensie, fiindcă eu cred că avem datoria să ajutăm pe toată lumea în această perioadă de iarnă. În momentul acela venim cu mai multe variante pe categorii. Dacă vrem să fim empirici şi înguşti la minte şi vorbim doar de un procent fără să ţinem cont de o realitate a României”, a spus Marcel Ciolacu.

Potrivit şefului PSD, majorarea pensiilor poate fi decisă doar după rezolvarea problemelor legate de energie şi de pensiile speciale.

„Nu poţi să construieşti un buget sănătos dacă tu nu ai rezolvat problema energiei pentru că nu ai de unde să ai (...) Părerea mea e că prioritară în acest moment este legislaţia pe energie, să închidem ordonanţa din parlament. A doua prioritate e să închidem odată cu pensiile speciale fiindcă avem şi jalon până pe 31 decembrie (...) Poţi să vii cu anumite ajutoare punctuale pentru anumite persoane: vouchere, ajutoare care vin din două în două luni. Eu asta am făcut apel. Să lăsăm lucrurile într-o zonă constituţională şi într-o ordine logică a minţii. Să închidem cu energia, cu pensiile speciale şi vedem ce bani luăm de acolo prin impozitare şi pe urmă venim aplicat”, a precizat Marcel Ciolacu.

Membrii coaliţiei de guvernare au avansat mai multe propuneri privind majorarea pensiilor cu procente cuprinse între 10 şi 15 la sută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici