Cristian Hostiuc de la Ziarul Financiar: Nu confiscaţi ieşirea din criză, că nu vă aparţine

PDL, partidul care guvernează ţara de la finalul lui 2008, crede că Guvernul Boc a salvat ţara de la un dezastru şi aduce acum creşterea economică. Iar premierul este salvatorul acestei naţii. Şi ar trebui să-i fim recunoscători.

42 afișări
Imaginea articolului Cristian Hostiuc de la Ziarul Financiar: Nu confiscaţi ieşirea din criză, că nu vă aparţine

Cristian Hostiuc de la Ziarul Financiar: Nu confiscaţi ieşirea din criză, că nu vă aparţine (Imagine: Sorina Andreica/Mediafax Foto/Publimedia)

De partea cealaltă, Ion Ţiriac contabilizează pierderile acestor doi ani şi jumătate: am luat împrumuturi pentru supravieţuire, nu pentru investiţii, infrastructură ioc, maşina (economia) nu se mişcă, pe plan extern suntem zero, nu mai vorbeşte nimeni de noi şi cu noi, avioanele guvernanţilor sunt goale când se duc afară - asta dacă merge cineva pentru că premierul Boc este total absent - în timp ce avioanele nemţilor sunt pline de oameni de afaceri.

Plan de relansare economică la premierul Boc sau la partidul de la putere? Doar măsuri izolate, punctuale - Prima Casă, Programul Rabla, ceva garanţii la Renault, Ford, 10.000 de euro pentru tinerii antreprenori. Sau prelungirea/relansarea contractelelor, de care toată lumea ştia, cu băieţii deştepţi din energie, prin care 500 de milioane de euro au plecat dintr-o parte în alta pe justificarea că altfel Hidroelectrica nu ar mai fi avut bani?

Or fi bune măsurile luate, alea care au fost, dar economia nu s-a mişcat cu ele. Când a venit criza peste el şi a văzut că guvernul, PDL-ul este ocupat cu realegerea lui Băsescu, fiecare antreprenor/director s-a uitat în cont, la piaţă, la statul de plată lunar, la salariaţi, la datorii şi a început să se mişte. A mai tăiat un job, a mai făcut o reeşalonare, a mai luat un pumn de medicamente, a mai vândut ceva, s-a mai dus la bancă cu rugăminţi, a mai făcut discount numai să vândă ceva, a început să caute contracte în afară etc. Cineva care a fost la ZF acum 3 ani, iar acum lucrează în panificaţie, îmi povestea cum a găsit să vândă halva, rahat, biscuiţi în ţările nordice de câteva zeci de mii de euro pe lună, cum trebuie să caute noi pieţe de desfacere unde vede cu ochii ca să facă rost de încasări pentru că piaţa românească a scăzut.

Citeşte mai departe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici