Cristian Sima acuzat că încearcă să preia ilegal Bursa

Fostul membru al Consiliului Bursei, Cristian Sima, încearcă o preluare agresivă şi ilegală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a declarat, miercuri, vicepreşedintele instituţiei, Dan Paul.

3 afișări
Imaginea articolului Cristian Sima acuzat că încearcă să preia ilegal Bursa

Cristian Sima acuzat că încearcă să preia ilegal Bursa

În opinia acestuia, orice încercare de a deţine concertat un pachet mai mare de 5% reprezintă o acţiune ilegală şi chiar atingerea acestui nivel presupune notificarea prealabilă a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Totodată, preşedintele BVB, Septimiu Stoica, a afirmat că astăzi (miercuri-nr.) va fi decisă data pentru convocarea adunării generale a acţionarilor în care va fi ales înlocuitorul lui Sima.

Preşedintele Bursei a arătat că va exita o dezbatere în cadrul comunităţii bursiere în care acţionarii vor decide cine va conduce instituţia.

Dan Paul a sugerat că plecarea lui Cristian Sima ar putea fi legată de solicitarea Consiliului Bursei, transmisă CNSAS, pentru verificarea membrilor boardului cu privire la eventuale colaborări cu Securitatea.

Cristian Sima, preşedintele casei de brokeraj WBS Holding, a declarat, săptămâna trecută, că va demisiona din boardul BVB şi va convoca Adunarea Generală a Acţionarilor Bursei pentru a încerca schimbarea Consiliului de Administraţie. Sima a spus că nu a reuşit să facă ce şi-a propus din poziţia de membru al boardului şi că va încerca să cumpere acţiuni la BVB pentru a reuşi să schimbe actualul Consiliu de Administraţie "cu oameni mult mai dinamici".

Sima a declarat cu acea ocazie că deţine 4% din acţiunile BVB şi că va încerca să achiziţioneze încă un procent, pentru a atinge pachetul maxim de 5% care este purtător de drepturi de vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici