Criza alimentară revine în discuţie: Turcia lucrează la prelungirea acordului privind cerealele din Marea Neagră

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat duminică că Ankara lucrează pentru a prelungi iniţiativa susţinută de ONU care a permis Ucrainei să exporte cereale din porturile blocate de Rusia în urma invaziei, transmite Reuters.

2290 afișări
Imaginea articolului Criza alimentară revine în discuţie: Turcia lucrează la prelungirea acordului privind cerealele din Marea Neagră

Criza alimentară revine în discuţie: Turcia lucrează la prelungirea acordului privind cerealele din Marea Neagră

„Lucrăm din greu pentru implementarea fără probleme şi pentru prelungirea ulterioară a acordului privind cerealele din Marea Neagră”, a declarat Cavusoglu într-un discurs susţinut la Conferinţa Naţiunilor Unite privind ţările cel mai puţin dezvoltate, care se desfăşoară la Doha, în Qatar.

Cavusoglu a mai spus că a discutat despre eforturile de prelungire cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Rusia a anunţat miercuri că va fi de acord cu prelungirea acordului doar dacă se va ţine cont de interesele propriilor producători agricoli.

Iniţiativa privind cerealele din Marea Neagră, mediată de ONU şi Turcia în iulie anul trecut, a permis exportul de cereale din trei porturi ucrainene. Acordul a fost prelungit în noiembrie şi va expira la 18 martie, dacă nu se convine asupra unei prelungiri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turcia,
acord,
cereale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici