Criza COVID: Comisia Europeană va ajuta financiar operatorii aeroportuari din România

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 10,3 milioane de euro pentru sprijinirea operatorilor aeroportuari în contextul pandemiei de coronavirus.

106 afișări
Imaginea articolului Criza COVID: Comisia Europeană va ajuta financiar operatorii aeroportuari din România

Criza COVID: Comisia Europeană va ajuta financiar operatorii aeroportuari din România

Comisia Europeană va oferi suma de 51,5 milioane lei operatorilor aeroportuari din România afectaţi de pandemie.

Schema de ajutor a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat, anunţă reprezentanţii instituţiei. Sprijinul public se va acorda sub formă de subvenţii directe.

Măsura va fi deschisă operatorilor aeroportuari din România cu un trafic anual de pasageri cuprins între 200.000 şi 3 milioane de pasageri care au înregistrat pierderi între iulie 2020 şi decembrie 2021.

„Schema este menită să răspundă nevoilor de lichidităţi ale beneficiarilor şi să îi ajute să îşi continue activităţile în timpul pandemiei şi după aceasta. Comisia a constatat că schema românească respectă condiţiile prevăzute în cadrul temporar. În special, ajutorul nu va depăşi 2,3 milioane EUR per beneficiar şi se va acorda până la 30 iunie 2022. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru”, au explicat reprezentanţii CE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici