Criza datoriilor din zona euro adaugă incertitudine perspectivei economice a SUA

Criza datoriilor din zona euro adaugă incertitudine perspectivei economice a SUA, însă nu are un impact destul de puternic pentru a influenţa politica băncii centrale referitoare la dobânzi, potrivit unor oficiali ai Rezervei Federale (Fed).

20 afișări
Imaginea articolului Criza datoriilor din zona euro adaugă  incertitudine perspectivei economice a SUA

Criza datoriilor din zona euro adaugă incertitudine perspectivei economice a SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Situaţia de pe pieţele financiare ale Europei adaugă o oarecare incertitudine, dar, pentru moment, cred că revenirea din SUA continuă să capete forţă", a afirmat Charles Evans, preşedintele Fed din Chicago.

Oficialul a adăugat că avansul recent al şomajului reflectă faptul că tot mai multe persoane încep să-şi caute de lucru, ceea ce reprezintă un indicator al creşterii optimismului populaţiei.

La rândul lui, preşedintele Fed din Philadelphia, Charles Plosser, apreciază că este improbabil ca economia SUA să reintre în recesiune.

"Nu cred că Statele Unite vor reintra în recesiune, însă este evident că turbulenţele financiare din Europa întunecă orizontul şi de aceea trebuie să fim mai prudenţi", a spus el.

Plosser consideră, totodată, că situaţia din Europa nu este de aşa natură încât să forţeze banca centrală a SUA să-şi modifice politicile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici