Criză de ardei în supermarketurile din Anglia

După ce în februarie au limitat cantităţile de roşii vândute, acum sunt nevoite să limiteze vânzarea de ardei.

539 afișări
Imaginea articolului Criză de ardei în supermarketurile din Anglia

Criză de ardei în supermarketurile din Anglia

Morrison Supermarkets a declarat pentru Sky News că restricţionează clienţii la câte două pachete de ardei, în timp ce site-ul Waitrose a rămas aproape fără stocuri.

Penuria este pusă pe seama vremii neobişnuit de reci din Spania, ceea ce înseamnă că ardeii cresc mai încet.

Fermierii britanici au avertizat în ultimele luni că vor rămâne fără stocuri de ardei, deoarece spun că nu sunt plătiţi suficient pentru a-şi cultiva produsele.

Andrew Opie, director pentru alimentaţie şi sustenabilitate la British Retail Consortium, a declarat pentru Sky News: "Condiţiile meteorologice dificile din sudul Europei au perturbat recolta pentru unele fructe şi legume, inclusiv pentru ardei. Câteva magazine au implementat limite temporare privind cantitatea pe care clienţii o pot cumpăra pentru a asigura disponibilitatea pentru toată lumea. Cu toate acestea, disponibilitatea ar trebui să se îmbunătăţească pentru cei afectaţi în următoarele săptămâni, pe măsură ce intrăm în sezonul de creştere din Marea Britanie".

Magazinele Morrisons spun că se aşteaptă să ridice restricţia în următoarea săptămână, pe măsură ce aprovizionarea se îmbunătăţeşte.

În februarie, supermarketurile au fost nevoite să limiteze cantitatea de roşii şi alte legume populare pe care clienţii le puteau cumpăra din cauza penuriei.

Vremea nefavorabilă din Europa şi Africa a dus la întreruperea recoltelor, iar furnizorii au fost afectaţi şi de anularea feriboturilor, ceea ce a afectat transportul cu camioanele.

Marea Britanie se bazează pe ţări mai calde, precum Spania şi Maroc, pentru aprovizionarea cu legume care nu sunt de sezon.

Vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Fermierilor, Tom Bradshaw, a avertizat la începutul acestui an că dependenţa de importuri a făcut ca Marea Britanie să fie vulnerabilă la "evenimente meteorologice şocante".

Creşterea facturilor la energie, exacerbată de războiul din Ucraina, i-a descurajat, de asemenea, pe unii cultivatori de legume din Marea Britanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anglia,
ardei,
criză

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici