CRIZĂ ECONOMICĂ: 10 milioane de şomeri în SUA în doar două săptămâni, ca urmare a coronavirusului

  • 9.95 milioane americani au făcut cereri de somaj de la startul crizei
  • 6.65 milioane au depus actele doar în ultima săptămână
  • Economia este în cădere ca urmare a stării de urgenţă cauzată de pandemia de coronavirus, dar specialiştii spun că îşi va reveni
3180 afișări
Imaginea articolului CRIZĂ ECONOMICĂ: 10 milioane de şomeri în SUA în doar două săptămâni, ca urmare a coronavirusului

CRIZĂ ECONOMICĂ: 10 milioane de şomeri în SUA în doar două săptămâni, ca urmare a coronavirusului

Mai mult de 6.6 milioane de americani au depus în ultima săptămână actele pentru somaj. Numărul se adaugă celor 3.3 milioane care o făcuseră cu încă o săptămână înainte, scrie CNN. În total, SUA are peste 10 milioane de oameni rămaşi fără slujbă.
 
"Suntem la mâna acestui virus", a spus William Rodgers, fost economist şef al Departamentului American de Muncă. Acelaşi Rodgers spune că rata de somaj a crescut de la 3.5% la 17% în doar două săptămâni. În rândul afro-americanilor, această rată a crescut de la 5.8% la 19%.
 
Întreruperea tuturor activităţilor în domeniul de retail, restaurante şi turism a dus la pierderea a milioane de locuri de muncă, în timp ce scăderea puternică a preţului petrolului a cauzat şi ea pierderi de joburi în domeniul energiei.
 
Cele mai afectate state sunt Pennsylvania, cu peste 360.000 şomeri, Ohio, cu peste 189.000, şi Massachusetts, cu peste 141.000.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici