Criza economică a crescut cu 45% datoria suverană la nivel mondial în ultimii 2 ani

Datoria suverană mondială va totaliza la sfârşitul anului 49.500 de miliarde de dolari, în creştere cu 45% comparativ cu 2007, anul declanşării crizei globale, estimează agenţia de evaluare financiară Moody's.

87 afișări
Imaginea articolului Criza economică a crescut cu 45% datoria suverană la nivel mondial în ultimii 2 ani

Criza economică a crescut cu 45% datoria suverană la nivel mondial în ultimii 2 ani

Creşterea datoriei reflectă programele masive de relansare puse în practică de guverne pentru a depăşi criza financiară, explică agenţia într-un raport.

"Fără a fi o surpriză, statele membre G8 au contribuit în proporţie de 78% la majorare, bugetele acestor ţări fiind cele mai afectate de criză", arată analistul Moody's Jaime Reusche.

Economiştii agenţiei anticipează ca datoria mondială va reprezenta 80% din Produsul Intern Brut global în 2010, faţă de 63% în 2008.

Creşterea de 15.300 de miliarde de dolari a datoriei din acest an depăşeşte de peste 100 de ori valoarea planului Marshall, care a vizat reconstrucţia Europei după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici