Criza gazelor se transferă în buzunarele consumatorilor: un furnizor german de energie va dubla preţurile

Compania germană de utilităţi Rheinenergie, furnizorul de energie al oraşului Köln, a anunţat că va dubla preţurile pentru unii clienţi de la 1 octombrie, din cauza problemelor legate de aprovizionarea cu gaze din Rusia, potrivit Sky News.

1717 afișări
Imaginea articolului Criza gazelor se transferă în buzunarele consumatorilor: un furnizor german de energie va dubla preţurile

Criza gazelor se transferă în buzunarele consumatorilor: un furnizor german de energie va dubla preţurile

Majorarea preţului are loc în contextul în care costurile de achiziţie a gazelor naturale au crescut foarte mult.

Scăderea fluxurilor de gaz rusesc a forţat furnizorii de energie din întreaga Europă să cumpere combustibil la preţuri de piaţă semnificativ mai mari.

Ca urmare, Rheinenergie a anunţat că va majora preţurile la gazele naturale la 18,30 cenţi de euro pe kilowatt-ul oră (Kwh), de la 7,87 cenţi în prezent.

„Într-un apartament din Köln cu un consum anual de 10.000 Kwh, costul anual creşte la aproximativ 2.002 euro, anterior era aproximativ 960 de euro”, a anunţat Rheinenergie într-un comunicat.

Majorările de preţ se vor aplica clienţilor care nu au contracte cu preţ fix, a precizat compania.

După ce Rheinenergie a anunţat creşterile de preţuri, pe site-ul companiei a apărut un mesaj de avertizare a clienţilor cu privire la timpii lungi de aşteptare la linia sa telefonică, din cauza unui volum mare de apeluri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gaze,
germania,
preţuri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici