Criza văzută de un bancher: Nu va fi o catastrofă. Soluţiile vor fi găsite chiar dacă în ultima clipă

Dinamica incontrolabilă a evenimentelor inspiră teamă în mod firesc, însă Occidentul va găsi în cele din urmă soluţii prin care să controleze criza şi nu se va ajunge la o catastrofă, crede Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Ţiriac Bank şi unul dintre cei mai respectaţi bancheri de pe piaţă.

352 afișări
Imaginea articolului Criza văzută de un bancher: Nu va fi o catastrofă. Soluţiile vor fi găsite chiar dacă în ultima clipă

Criza văzută de un bancher: Nu va fi o catastrofă. Soluţiile vor fi găsite chiar dacă în ultima clipă (Imagine: Mediafax Foto)

Eu n-aş fi prea pesimist. Până la urmă vor găsi soluţiile chiar dacă o vor face în ultima clipă şi chiar dacă între timp se vor fi pierdut mulţi bani şi multe oportunităţi, iar economiile vor fi slăbit şi mai mult." El crede că Germania ştie că nu-şi poate permite să iasă din zona euro, ştie că nu poate să-şi dinamiteze singură piaţa exporturilor.

"Nu va fi o catastrofă. Ştiu că fac o analogie cumva forţată, dar cred că aşa cum bomba de la Hiroşima a prevenit poate un război nuclear distrugător şi falimentul Lehman Brothers a prevenit un colaps al sistemului financiar mondial. Nu înseamnă că nu vor mai fi bănci care vor dispărea, dar nu cred că vom mai asista la asemenea falimente care să provoace cutremure." Bancherul de 61 de ani, cu experienţă şi în vechiul sistem comunist, şi în perioada de tranziţie de după, şi în anii de creştere economică explozivă, admite că nu este sănătoasă nici perspectiva ca băncile să ştie că vor fi ajutate de guvernele speriate de efectele unor falimente, dar spune că este obligatoriu ca autorităţile de supraveghere a industriei bancare să-şi facă meseria.

Citeşte mai multe despre criza văzută de un bancher pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici