Cuc: Anul acesta, 150 kilometri de cale ferată modernizaţi pe Coridorul IV/ Cumpărăm trenuri noi

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a susţinut, miercuri seara, că infrastructura feroviară va fi îmbunătăţită în acest an, referindu-se atât kilometri de cale ferată, cât şi la material rulant.

227 afișări
Imaginea articolului Cuc: Anul acesta, 150 kilometri de cale ferată modernizaţi pe Coridorul IV/ Cumpărăm trenuri noi

Cuc: Anul acesta, 150 kilometri de cale ferată modernizaţi pe Coridorul IV/ Cumpărăm trenuri noi

„Anul acesta veţi vedea 150 de kilometri de cale ferată modernizaţi pe Coridorul IV, de la Constanţa la Arad. (...) Modernizarea pe acest coridor implică creşterea vitezei la 160 de kilometri pentru transportul de persoane şi 120 de kilometri pentru transportul de mărfuri”, a afirmat Răzvan Cuc, miercuri seara, într-o emisiune la TVR 1.

Ministrul Transporturilor a subliniat că singura verigă lipsă din Coridorul IV, „de modernizat” este Braşov – Sighişoara. „A fost lansată licitaţia, este contestată”, a completat Cuc.

Acestea nu sunt singurele modernizări care se vor face pentru infrastructura feroviară şi pentru călători.

„În urmă cu o săptămână s-a scos la licitaţie inclusiv pachetul de achiziţie pentru 40 de rame electrice, deci cumpărăm material rulant, cumpărăm trenuri noi. (...) Le-am scos la licitaţie, nu este cu încredinţare directă”, a mai spus Cuc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici