Cuc îndeamnă la restructurări: Nu mai vreau să văd zeci de directori. Să se întoarcă la muncă, nu doar să ocupe un birou

Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor, a declarat, marţi, că nu mai vrea să vadă zeci de directori în companii, ci vrea să se orienteze către personalul executiv, „către oamenii care muncesc”. Cuc i-a îndemnat pe directori „să se întoarcă la muncă şi să facă ce făceau înainte”.

1148 afișări
Imaginea articolului Cuc îndeamnă la restructurări: Nu mai vreau să văd zeci de directori. Să se întoarcă la muncă, nu doar să ocupe un birou

Ministrul Transporturilor: „Nu mai vreau să văd zeci de directori, să se întoarcă la muncă"

Ministrul a explicat că deşi există foarte mulţi directori în companiile de stat, productivitatea nu este conform aştepărilor. Ministrul a dat ca exemplu negativ echipa de management a Aeroportului Otopeni şi echipa de promovare a TAROM. Cuc vrea un profit „inimaginabil” din partea echipei manageriale a aeroportului şi o promovare mult mai activă din partea TAROM.

Deşi Aeroportul Otopeni este o companie profitabilă, ministrul este nemulţumit că fondurile nu sunt folosite pentru proiecte de investiţii. „I-am cerut directorului să ia nişte măsuri destul de drastice pentru că este o companie profitabilă, are bani şi totuşi nu văd că s-au lansat proiecte. Este foarte important în momentul în care ai bani, nu să stai cu banii în conturi ci să faci un profit inimaginabil. Ne interesează ca banii pe care îi au să îi investească în obiectivele de infrastructură şi să le modernizeze”, a declarat Cuc.

Ministrul a mai afirmat: „I-am cerut directorului de la aeroport aşa cum am cerut tuturor directorilor ca în următoarele 2 săptămâni să îmi vină cu o nouă organigramă vis-a-vis de personal. Nu mai vreau să văd zeci de directori în companii. Aveam la CNAIR 32 de directori şi se pregătea o organigramă să facem 40 de directori. Eu am înţeles că e nevoie de şefi, de oameni care să supravegheze, de oameni inteligenţi, cu viziune, dar cred că putem să trăim şi cu mai puţini şefi. Trebuie să ne orientăm mai mult spre oamenii care fac execuţie, către oamenii care într-adevăr muncesc”.

Răzvan Cuc îndeamnă la restructurări în cazul celor care nu generează productivitate: „Faceţi restructurări, dacă este nevoie să dăm afară 100-200 de oameni din companii, îi dăm. Nu mai stăm la discuţii cu absolut nimeni, indiferent de cine crede că are nu ştiu ce susţinere”.

Ministrul Transporturilor a concluzionat că „directorii pot să se întoarcă şi ei la muncă şi să facă ce făceau înainte, nu doar să ocupe un birou, o funcţie şi dea indicaţii şi alea câteodată cam proaste”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici