Cultele care furnizează servicii sociale vor putea beneficia de subvenţii începând din anul 2018

Guvernul a modificat, miercuri, normele de aplicare ale Legii 34/1998 astfel încât cultele acreditate ca furnizori de servicii sociale să poată beneficia de subvenţii de la bugetul de stat începând cu anul 2018.

522 afișări
Imaginea articolului Cultele care furnizează servicii sociale vor putea beneficia de subvenţii începând din anul 2018

Cultele care furnizează servicii sociale vor putea beneficia de subvenţii începând din anul 2018

”Începând cu anul 2018, cultele recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale, vor putea beneficia de subvenţii de la bugetul de stat pentru acoperirea unor cheltuieli de funcţionare pentru centrele de servicii sociale pe care le administrează. Posibilitatea cultelor de accesare a subvenţiilor de la bugetul de stat era reglementată încă din anul 2011, prin Legea asistenţei sociale nr. 292/2011, numai că, până în acest an, nu au fost modificate Legea nr.34/1998 şi normele de aplicare a acesteia”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

De asemenea, Ministerul Muncii va avea posibilitatea, în cazul suplimentării creditelor bugetare pentru subvenţii pe parcursul unui an, să încheie convenţii pentru subvenţionarea acelor centre de servicii sociale care, deşi au întrunit punctajul minim necesar de 60 de puncte, nu au putut fi finanţate începând cu prima lună a anului din cauza neîncadrării în limita bugetului aprobat.

”Hotărârea de Guvern aprobată astăzi mai prevede posibilitatea de alocare în întregime a sumei destinate programului, iar în acest fel unităţile de asistenţă socială situate pe ultima poziţie în clasament - după aplicarea criteriilor de departajare pentru cele care obţin acelaşi punctaj - pot primi subvenţii diminuate, cu încadrarea în bugetul aprobat”, precizează sursa citată.

În acest moment, în registrul furnizorilor de servicii sociale acreditaţi sunt înregistrate 1.387 de asociaţii şi fundaţii şi 127 de culte care au obţinut certificat de acreditare. Aproape jumătate din serviciile sociale pentru care MMJS a eliberat licenţă de funcţionare, adică 1.206, sunt ale furnizorilor privaţi de servicii sociale, care includ asociaţii, fundaţii, culte, precum şi 64 de operatori economici cu scop lucrativ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici