MODIFICĂRI la examenul de bacalaureat. Ministrul Educaţiei: Competenţele lingvistice şi cele digitale, acele probe orale, se vor susţine în timpul anului şcolar. Când vor avea loc probele scrise

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, miercuri, că probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale din cadrul examenului de bacalaureat din 2018 vor fi susţinute în prima parte a semestrului al doilea, probele scrise urmând să aibă loc la finalul clasei a XII-a.

1152 afișări
Imaginea articolului MODIFICĂRI la examenul de bacalaureat. Ministrul Educaţiei: Competenţele lingvistice şi cele digitale, acele probe orale, se vor susţine în timpul anului şcolar. Când vor avea loc probele scrise

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, anunţă modificări la examenul de bacalaureat

Competenţele lingvistice şi cele digitale, acele probe orale, se vor susţine în prima parte a semestrului al doilea, în timpul anului şcolar, urmând ca probele practice să se desfăşoare, conform canendarului, la finalul clasei a XII-a. Nu facem altceva decât să aducem o descongesionare a materiei pentru elevii care vor susţine examenul de bacalaureat. Nu este o noutate, din punctul acesta de vedere, în 2010 am mai avut un examen de bacalaureat organizat la fel. În lunile ianuarie-februarie au avut loc aceste competenţe, iar în iunie – iulie probele scrise”, a declarat Liviu Pop, potrivit unei înregistrări video postate pe Facebook.

Ministrul Educaţiei a declarat că lucrările vor fi scanate şi securizate cu ajutorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

"Se vor corecta de către profesori sau în centrul de corectare sau pe un laptop sau calculator sau acasă, unde doresc, totul cu o securizare clară. Nu va şti niciun profesor lucrarea cărui elev o corectează. La final se vor intersecta în bazele de date în aşa fel încât fiecare elev să îşi vadă nota. (...) Vom pilota aceste două noutăţi în luna ianuarie, la evaluarea naţională şi februarie-martie, la examenul de bacalaureat", a declarat Liviu Pop.

Ministrul Educaţiei spune că astfel vor scădea costurile pentru procesul de corectare, dar şi presiunea care ar putea fi pusă pe profesor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici