Cum a crescut preţul benzinei în România, Bulgaria, Ungaria, Grecia în 2011

Benzinarii scumpesc carburanţii unul după altul, cu aceeaşi sumă. Şeful Finanţelor spune că nu au justificări şi că Fiscul trebuie să continue ancheta.

543 afișări
Imaginea articolului Cum a crescut preţul benzinei în România, Bulgaria, Ungaria, Grecia în 2011

Cum a crescut preţul benzinei în România, Bulgaria, Ungaria, Grecia în 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La doar o zi după ce Petrom a majorat preţul celor mai vândute sortimente de carburanţi cu câte nouă bani pe litru compania Rompetrol a scumpit şi ea benzina şi motorina cu până la nouă bani pe litru. După majorarea cu 9 bani, cea mai ieftină benzină ( EFIX Benzină 95) are un preţ de referinţă de 5,3 lei/litru, iar cea mai scumpă (Benzina ALTO) - 5,97 lei/litru. În acelaşi timp, litrul de motorină EFIX Diesel - cel mai ieftin produs - s-a scumpit cu 6 bani, ajungând până la 5,32 lei. Cel mai mult costă motorina Diesel ALTO - 5,64 lei/litru, după majorarea cu 9 bani.

Compania, deţinută de grupul KazMunaiGaz din Kazahstan, a făcut acest anunţ miercuri dimineaţă. La doar câteva ore după anunţ, întrebat ce părere are despre valul de scumpiri de pe piaţa carburanţilor, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a răspuns că acestea sunt nejustificate şi că producătorii aveau planificate deja aceste majorări. "Este un lucru rău că se majorează preţurile, pentru că aceste majorări nu sunt justificate. Mulţi producători au spus că din cauza accizelor. Eu cred că producătorii aveau în plan majorarea preţurilor", a declarat şeful Finanţelor. El a precizat că "aceste majorări vin şi din cauza modului de privatizare, pentru că privatizarea s-a făcut incorect, după cum a declarat şi domnul premier Emil Boc".

Citeşte mai multe despre creşterea preţului benzinei în România, Bulgaria, Ungaria, Grecia pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici