Cum arată HoReCa prin ochii analiştilor financiari

  • HoReCa este industria cea mai expusă la incertitudinea creată de criza medicală
  • Unităţile din Capitală s-au închis deja
  • La nivel naţional există 40.000 de unităţi
489 afișări
Imaginea articolului Cum arată HoReCa prin ochii analiştilor financiari

Cum arată HoReCa prin ochii analiştilor financiari

Pe cât de afectată este industria HoReCa, pe atât de greu le va fi antreprenorilor să-şi păstreze afacerea. Analiştii financiari, Dragoş Cabat şi Adrian Mitroi, îţi spun cum va arăta viitorul acestei industrii. Pierderile din business-urile antreprenorilor vor creşte până la finalul anului.

  • 1,5 mld. de euro – cifra de afaceri a restaurantelor din Bucureşti înainte de criza Covid-19
  • 30% din vânzările totale din restaurante baruri şi cafenele sunt făcute în Capitală
  • 4.000 de unităţi are Bucureştiul (13% din totalul pe ţară)

 

  • „Autorităţile pot să facă multe lucruri. Unul din lucrurile pe care le-au făcut şi le vor face în continuare este amânarea plăţii taxelor de către companiile din HoReCa. O a doua este ajutorarea celor care rămân în şomaj tehnic. Mai mult nu poate face statul, pentru că până la urmă este o situaţie de sănătate. Nu este vina statului.  Singura diferenţă dintre, eu ştiu, Germania şi România este ce resurse bugetare au avut fiecare pentru a ajuta industriile respective afectate”, este de părere Dragoş Cabat, analist economist 

 

  •  „Ce faci cu antreprenorii? Poţi să-i serveşti eventual cu business de la stat, de exemplu. Îşi va reveni la fel de încet pentru că este o chestiune de încredere a consumatorului. Temerea se va vedea aici şi mai ales în camerele închiriate la hotel. Pierderile la momentul ăsta sunt de ordinul a două sau trei miliarde de lei. E o industrie în colţ la momentul ăsta, mai ales pentru antreprenorii din spate”, consideră Adrian Mitroi, analist. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici