Cum arată locul de muncă ideal pentru TINERI. Pretenţiile financiare care îi motivează

Tinerii care primesc o ofertă de muncă se uită în primul rând la salariu şi apoi la oportunităţile de dezvoltare personală şi profesională şi la echilibrul viaţa personală şi cea profesională, conform unui studiu realizat de Exact Cercetare şi Consultanţă şi WaveTreeZero.

5188 afișări
Imaginea articolului Cum arată locul de muncă ideal pentru TINERI. Pretenţiile financiare care îi motivează

Cum arată locul de muncă ideal pentru TINERI. Pretenţiile financiare care îi motivează (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)

Tinerii pun foarte mult accentul pe beneficiile ce ţin de creşterea şi dezvoltarea lor profesională, chiar dacă cele materiale sunt încă principalele lucruri la care se uită atunci când primesc o ofertă de muncă, conform studiului realizat de Exact Cercetare şi Consultanţă şi WaveTreeZero.

“Locul de muncă ideal pentru tinerii români reprezintă un loc de învăţare în care simt că se pot dezvolta fără să le fie afectat timpul liber, un loc ce le permite să delimiteze viaţa personală de muncă, un mediu plăcut, dinamic unde au o relaţionare bună cu colegii. Dinamic înseamnă inclusiv faptul că nu trebuie să se mai simtă forţaţi să fie legaţi de un birou ca spaţiu fizic şi de un timing de stat la birou. Generaţia aceasta lucrează în medie mai multe ore pe zi decât generaţia de peste 35+, făcându-şi jobul şi în afara biroului, după program, cu ajutorul tehnologiei care le facilitează această mobilitate”, spune Lacrămioara Loghin, Managing Director la Exact.

Astfel, salariul este considerat important de către 40% dintre tineri, în vreme ce îmbinarea dezvoltării profesionale cu cea personală la locul de muncă este importantă pentru 33% dintre respondenţi, iar echilibru viaţă profesională – carieră pentru 31% dintre tineri.

Datele au fost obţinute folosind un mix de metodologii de cercetare: un studiu calitativ de tip comunitate online în care respondenţii au identificat beneficiile pe care le care le caută lalocul de muncă ideal şi apoi au fost măsurate într-un studiu cantitativ pentru identificarea celor mai importante dintre ele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici