Creşteri ale cifrei de afaceri în comerţul auto şi serviciile pentru populaţie faţă de 2016

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut ca serie brută, în luna ianuarie 2017, comparativ cu ianuarie 2016, cu 8,9%, iar activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei a crescut cu 4,7%.

176 afișări
Imaginea articolului Creşteri ale cifrei de afaceri în comerţul auto şi serviciile pentru populaţie faţă de 2016

Creşteri ale cifrei de afaceri în comerţul auto şi serviciile pentru populaţie faţă de 2016 (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Faţă de perioada similară a anului precedent au fost înregistrate sporuri, în ianuarie 2017, la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+35,5%), activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+19,7%), comerţul cu autovehicule (+9,8%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,3%), informează Institutul Naţional pentru Statistică.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei a înregistrat în ianuarie o cifră de afaceri cu 4,7% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2016, provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+8,4%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,9%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,8%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+1,4%) şi de la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+1,0%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2017 a crescut cu 3,0% comparativ cu luna ianuarie 2016.

Faţă de decembrie 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat în luna ianuarie 2017, comparativ cu luna precedentă, o scădere cu 26,4%, ca urmare a reducerilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-34,9%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-15,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-14,5%). Creşteri s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+26,9%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2017, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o scădere cu 3,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat în ianuarie 2017 faţă de luna precedentă o scădere cu 7,7%, ca urmare a scăderilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-40,6%), activităţile de spǎlare, curǎţarea şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (-18,0%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-11,9%) şi la hoteluri şi restaurante (-11,6%). Creşteri au înregistrat activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+ 4,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut în luna ianuarie 2017 faţă de luna precedentă cu 2,5%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici