Cum distruge Guvernul companiile de stat cu numiri în CA-uri de tip Gogu de la Poşta Română

Ionuţ Gogu, consilierul ministrului comunicaţiilor Valerian Vreme, partener de afaceri al soţiei acestuia din urmă, a plecat din Consiliul de Administraţie al Poş­­­­tei Române în urma unui articol apă­rut în Ziarul Financiar, dar situaţia relevă încă o dată maniera discreţionară în care demnitarii îşi numesc rudele sau foştii parteneri de afaceri ori angajaţi în posturi-cheie.

511 afișări
Imaginea articolului Cum distruge Guvernul companiile de stat cu numiri în CA-uri de tip Gogu de la Poşta Română

Cum distruge Guvernul companiile de stat cu numiri în CA-uri de tip Gogu de la Poşta Română (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Economiştii spun că numirile politice în funtea companiilor de stat au consecinţe dezastruoase pentru economie, iar situaţia nu poate fi reglementată decât printr-o transparenţă maximă şi definirea unui minim nivel de competenţă profesională faţă de opacitatea aproape totală care însoţeşte acum astfel de numiri. Consiliul de Administraţie este vital în orice companie, pentru că are man­dat din partea acţionarilor să numească directorul general, să aprobe politicile acestuia, să verifice respectarea bugetului, eficienţa cheltuielilor şi să tragă la răspundere executivii pentru eventualele abuzuri.

Ionuţ Gogu (31 de ani), membru în Consiliul de Administraţie al Poştei până joia trecută, potrivit unui comunicat al Ministerului Comunicaţiilor, este şi acţionar la o firmă controlată de către soţia ministrului comunicaţiilor - UM-Soft care are afaceri cu mai multe instituţii publice, iar până anul trecut a fost administrator al companiei la care a fost acţionar ministrul Valerian Vreme.

Citeşte mai multe despre numirile Guvernului în CA-urile companiilor de stat pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici