Cum să mai salvezi din spaţiu atunci când bucătăria e prea mică? (P)

691 afișări
Imaginea articolului Cum să mai salvezi din spaţiu atunci când bucătăria e prea mică? (P)

Cum să mai salvezi din spaţiu atunci când bucătăria e prea mică? (P)

Lipsa de spaţiu dintr-o locuinţă nu este o problemă recentă. Ea ne stresează de foarte mult timp pe noi ca oameni şi ne face viaţa mai grea. Şi când această problemă intră în contact cu mica pasiune a oamenilor de a strânge lucruri, atunci trebuie să pui stop. Noi ca oameni adesea ne ataşăm de lucruri, deşi nu ar trebui. Până la urmă, sunt doar obiecte, nu? Nu au făcut nimic pentru tine. Ei bine, cei care cu uşurinţă spun asta, cel mai probabil că nu au avut o jucărie preferată când erau mici sau poate că doar dau dovadă de o raţiune de invidiat.

Îţi spuneam mai sus că acest obicei de a strânge fiecare lucru şi de a-l pune la păstrare nu este cel mai bun. Mai ales atunci când spaţiul de care dispui este mic. O cameră care adesea le dă bătăi de cap oamenilor este bucătăria. Să te lupţi cu o bucătărie mică este o adevărată provocare, cel puţin atunci când trebuie să faci loc pentru toate ustensilele, oalele, tacâmurile şi ce mai ai tu.

Totuşi, cu puţină creativitate, răbdare şi ingeniozitate poţi să dai o faţă nouă acestui spaţiu în care toate ideile tale culinare devin realitate. Aşa că, dacă te pregăteai să faci o reorganizare a bucătăriei, îţi recomandăm să citeşti acest articol înainte. O să îţi dăm câteva sfaturi care să te ajute să faci din bucătăria ta un spaţiu funcţional şi mai liber.

Profită de tot spaţiul de care dispui

În situaţia în care ai oalele peste farfurii şi toate peste tigăi, exagerăm puţin, dar cine ştie, ai nevoie de suporturi şi agăţători. Ce să faci cu ele? Ei bine, pentru a salva nişte spaţiu, ai nevoie să te foloseşti de tot spaţiul disponibil. Şi când spunem tot, asta înseamnă chiar tot. la asta o să te ajute suporturile şi etajerele.

Ce trebuie să faci mai întâi? Să îţi faci o ordine la tine în cap, după aceea, trebuie să iei toate tigăile, oalele şi orice mai ai şi să le aşezi pe etajere şi pe suporturi. În funcţie de ce foloseşti cel mai des. Dacă obişnuieşti să mănânci mai multă omletă şi să prăjeşti mai multe lucruri, pune tigăile la îndemână. Şi tot aşa. Dacă tot n-ai scăpat de aglomeraţie, mai poţi apela la nişte agăţători pe care să le lipeşti pe faianţa din bucătărie şi să agăţi ustensilele de gătit. Sau, mai poţi să iei un suport de cuţine şi să le ai pe toate în acelaşi loc.

Găseşte alternative mai mici pentru obiectele voluminoase

Dacă locuieşti într-o garsonieră sau un apartament mic, ai putea să renunţi la un frigider mare care să ocupe mult spaţiu. Poţi să te orientezi către un frigider mic, fără congelator sau către o ladă frigorifică de dimensiuni mici. Totuşi, atunci când alegi frigiderul sau lada frigorifică, ai grijă ca acestea să aibă o clasă energetică bună. De ce ai alege aceste două opţiuni? Pentru că atât lada frigorifică, cât şi mini frigiderul nu ocupă mult spaţiu şi nici multă energie electrică.

În plus, la bază, fac acelaşi lucru ca şi un frigider mare. Singurul dezavantaj este că nu vei avea atât de mult spaţiu de depozitare. Dacă la frigiderele mari ai etajere cât să-ţi ajungă, în cazul în care îţi iei o ladă frigorifică, nu vei avea acest lux. Dacă vrei cu adevărat să economiseşti spaţiu în bucătărie, atunci probabil că poţi face acest sacrificiu.

Optează pentru mobilier multifuncţional

Când ai o bucătărie mică, mobilierul multifuncţional este chiar recomandat. De exemplu, poţi să alegi o masă extensibilă pe care o ţii strânsă pe parcursul zilei, şi pe care o extinzi, doar când serveşti masa. Şi dacă tot am zis de o masă extensibilă, poţi să te orientezi inclusiv către nişte scaune extensibile. Şi cu ele faci la fel, le ţii strânse restul zilei, şi le scoţi doar când iei masa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici