Cum va arăta economia mondială în actuala criză politică. Ce impact are starea de sănătate a lui Donald Trump după ce a contractat SARS-CoV-2

  • La 74 de ani, Donald Trump este în grupă de risc crescut pentru coronavirus
  • Carantina de două săptămâni a lui Trump a început cu o lună înainte de alegeri
  • Politicile republicane sunt puse la îndoială şi Biden are mai multe şanse, spun experţii
820 afișări
Imaginea articolului Cum va arăta economia mondială în actuala criză politică. Ce impact are starea de sănătate a lui Donald Trump după ce a contractat SARS-CoV-2

Sursa foto: profimedia

Când cel mai puternic om din lume este bolnav, mai ales în timpul unei crize sanitară care a pus pe hold viaţa normală cu care erai obişnuit, consecinţe politice şi economice nu vor evita să apară. Şi asta, la nivel global. Statele Unite reprezintă principala putere mondială, un fel de gardian, a cărei intervenţie este aşteptată de fiecare dată când se întâmplă ceva în lume.

O spune analistul economic Dragoş Cabat, care ia în calcul şi o posibilă prăbuşire a economiei americane. Asta, ar putea aduce efecte în lanţ peste tot în lume.

Dragoş Cabat, analist economic: Pieţele americane au reacţionat imediat. Ca de obicei, atunci când vorbim de un efec psihologic, el nu este unul de durată. Boala, eu ştiu, preşedintelui american are şi un impact economic pentru că acum nu se mai ştie exact cum vor decurge alegerile americane. Este posibil ca economia americană să se prăbuşească şi mai tare. Toate lucrurile acestea vor avea un impact important asupra cererii de consum în Statele Unite, în Uniunea Europeană şi poate şi în alte zone ale lumii şi, de asemenea, asupra capacităţii de producţie în toate zonele lumii. Impactul economic pentru Statele Unite se referă la faptul că politicile republicane sunt puse la îndoială şi ne îndreptăm tot mai mult către o administraţie democrată. Piaţa românească merge şi ea în tandem cel puţin cu pieţele europene, dacă nu şi cu piaţa din Statele Unite.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici