Cum vor arăta mallurile în 2020: preţuri negociabile şi plăţi cu telefonul mobil

Mersul la mall doar pentru a face cumpărături va fi o raritate în următorul deceniu. "Comerţul în general se mută pe mediile on-line. De aceea, multe magazine din centrele comerciale vor căpăta aspectul unor show-roomuri", a declarat pentru gândul Andrei Văcaru, senior consultant în cadrul companiei Jones Lang LaSalle (JLL). Pentru a supravieţui, mallurile trebuie să se adapteze.

18 afișări
Imaginea articolului Cum vor arăta mallurile în 2020: preţuri negociabile şi plăţi cu telefonul mobil

Cum vor arăta mallurile în 2020: preţuri negociabile şi plăţi cu telefonul mobil (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Preţurile fixe vor dispărea. Per­sonalul care se ocupă de vânzări va putea să intre în negociere directă cu potenţialul client pentru a concura cu magazinele de pe internet. Până la sfârşitul acestei decade este posibil să asistăm la apariţia unor oferte care să se adreseze direct indivizilor, mai ales atunci când un retailer cunoaşte foarte bine clientul, în sensul că are un număr mare de date personale", se arată în studiul "Retail 2020" prezentat de JLL.

Magazinele de tip "clonă", care vând acelaşi gen de produse, cu aceleaşi tehnici de marketing, în orice mall ai intra, vor deveni din ce în ce mai puţin profitabile. Cei care vor trece pragul centrelor comerciale vor plăti pentru serviciile pe care internetul încă nu le poate furniza.

Citeşte mai multe despre cum vor arăta mallurile în 2020 pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici