Cum vor fi lovite băncile de dezastrul de la BAC 2011. Cum pierd bani Copos şi Ţiriac din generaţia low-cost

De ce îţi trebuie BAC-ul? Banii poţi să-i faci şi dacă ai 4 sau 12 clase! O parte dintre miliardarii lumii nu se disting prin şcolile făcute şi toată lumea scrie despre ei, sunt în prim-plan oriunde ar merge. Bill Gates, Richard Branson, Invar Kamprad (Ikea), Warren Buffett, Carlos Slim - cel mai bogat om din lume la ora actuală, Mark Zuckerberg (Facebook), Ion Ţiriac, Ilie Năstase, Adrian Mutu, Gigi Becali sau Silviu Prigoană (aici comparaţia este forţată, dar scriem despre ei). În acest grup, Dinu Patriciu, cu arhitectura la bază şi chiar profesor, a luat "BAC-ul" miliardarilor.

518 afișări
Imaginea articolului Cum vor fi lovite băncile de dezastrul de la BAC 2011. Cum pierd bani Copos şi Ţiriac din generaţia low-cost

Cum vor fi lovite băncile de dezastrul de la BAC 2011. Cum pierd bani Copos şi Ţiriac din generaţia low-cost (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Am citit acum 3 luni un articol în revista Bloomberg Business Week despre un miliardar american care a câştigat imens investind la început în Google, Facebook, Twitter şi în alte reţele şi acum le dă "burse" studenţilor pentru a se lăsa de şcoală şi a lucra la afacerile lor.

El susţine că şcoala reduce din spriritul antreprenorial, îl sugrumă şi astfel nu apar idei şi produse noi, revoluţionare şi companii care să schimbe lumea, cum au fost cele puse pe piaţă de Bill Gates (Microsoft) sau Mark Zuckerberg( Facebook).

Ca să vinzi şi să faci bani din terenuri, oi, fotbalişti, maşini, calculatoare, pagini din Facebook, gunoaie, din cântări, din crâşmă şi restaurante (că tot a zis preşedintele Băsescu că ţara are nevoie de ospătari) nu-ţi trebuie şcoală. Ca să iei terenul cu 10 euro/mp şi să-l dai peste 10 ani cu 800 de euro ai nevoie numai de banii de început, putere de a aştepta şi noroc. Ca să ai terenul în zona potrivită. Ca să mergi în Germania să iei o maşină cu 7.000 de euro şi apoi să o dai în Bucureşti cu 10.000 euro (acum am înţeles că-i invers, cumperi la Bucureşti şi vinzi la nemţi) nu ai nevoie să ştii mai mult de o adunare, nu? Vorba aceea - cu ce te ajută în "şcoala vieţii" faptul că ştii să "determini numărul submulţimilor ordonate cu 2 elemente ale unei mulţimi cu 7 elemente". Cu nimic, ai pierdut timpul degeaba la şcoală. Gigi, Ţiriac, Gates, Buffett. Ei sunt adevăraţii profesori, nu cei de la catedră, prăfuiţi, cu haine din Obor sau de la chinezi, care nu ştiu cum e realitatea vieţii, ce se caută pe piaţă, cum se fac banii, cum se învârt relaţiile şi lumea.

Citeşte tot materialul pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici