Cursul anunţat de BNR a CRESCUT după demisia Guvernului cu 1,4 bani, la maximul ultimelor aproape patru luni

Cursul pentru euro anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a crescut miercuri cu 1,44 bani, la 4,4462 lei/euro, cel mai ridicat nivel din ultimele paroape patru luni, după ce anunţul privind demisia Cabinetului Ponta a pus presiune pe moneda naţională în piaţa interbancară. Euro se întărise în piaţa interbancară în raport cu leul încă de dimineaţă, piaţa reacţionând astfel la perspectiva incertitudinilor generate de anunţul că premierul îşi depune mandatul.

6934 afișări
Imaginea articolului Cursul anunţat de BNR a CRESCUT după demisia Guvernului cu 1,4 bani, la maximul ultimelor aproape patru luni

Cursul a CRESCUT în piaţa interbancară, după demisia Guvernului. ING Bank: Este nevoie repede de un nou guvern

UPDATE 13:20 - Cursul anunţat de BNR a crescut cu 1,4 bani, la maximul ultimelor aproape patru luni

 

Marţi, BNR a anunţat un curs pentru euro de 4,4318 lei. Un curs mai ridicat decât cel de miercuri a fost consemnat cel mai recent pe 10 iulie, când referinţa s-a situat la 4,4464 lei/euro.

Dolarul a fost cotat miercuri la 4,0711 lei, în urcare cu 3,41 bani raportat la moneda naţională. De asemenea, francul elveţian a crescut de la 4,0844 lei marţi la 4,1098 lei.

În piaţa interbancară, tranzacţiile se perfectau, cu puţin timp înainte de anunţul referinţei de către BNR, la 4,4463 lei/euro. Cursul a urcat rapid, cu peste 1 ban după anunţul privind demisia, iar ulterior s-a stabilizat aproape de nivelul anunţat şi de BNR la mijlocul zilei.

Înainte de anunţ, leul se tranzacţiona în piaţa interbancară la 4,4370 lei/euro, iar după anunţ a crescut rapid până la un maxim al zilei de 4,4480 lei/euro.

"Vestea privind demisia premierului aduce o incertitudine pe termen scurt. Vom vedea cât va dura. Orice incertitudine privind guvernarea este văzută negativ, inclusiv pentru titlurile de stat. Dacă se formează un nou guvern repede se inversează pierderile. Dacă incertitudinea durează, deprecierea se va întinde pe o perioadă mai lungă", a declarat pentru MEDIAFAX economistul şef al ING Bank România, Ciprian Dascălu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat miercuri că Victor Ponta îşi va depune mandatul. Ulterior, Ponta a afirmat că speră că demisia guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă şi a adăugat că este nevoie de soluţii raţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici