Video Cursul de referinţă al BNR, la cel mai redus nivel al anului

Leul a continuat să se aprecieze faţă de euro, în prima jumătate a şedinţei interbancare de miercuri, iar cursul de referinţă anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a atins cel mai redus nivel al anului, 3,5434 lei/euro, cu cinci bani sub nivelul de marţi.

19 afișări

O paritate mai redusă comparativ cu cea calculată miercuri a fost anunţată la 27 decembrie 2007, când un euro a fost cotat la 3,5282 lei.

Cursul de referinţă este cu cinci bani sub nivelul publicat marţi de banca centrală, de 3,5934 lei/euro.

Primele tranzacţii de miercuri au fost realizate la 3,5640 - 3,5660 lei/euro, cu 0,75 bani mai jos faţă de nivelul de la închiderea zilei precedente, de 3,5715 lei/euro.

După deschiderea şedinţei, investitorii străini au plasat ordine semnificative de vânzare de euro, astfel că paritatea leu/euro a coborât până la 3,5430 unităţi. Evoluţia monedei naţionale a fost în linie cu cea a valutelor statelor din regiune, după ce marţi bursele din America au revenit în creştere cu circa 3%.

Tranzacţiile au continuat să fie realizate la cotaţii în scădere, iar în jurul orei 13:00 cursul de schimb pe piaţa interbancară a atins un nou minim al anului, respectiv 3,5367 lei.

"Volumele tranzacţionate sunt peste media unei şedinţe obişnuite, iar oferta mare de valută a dus cursul de schimb cât mai jos, atingând un nou minim al acestui an", a afirmat un dealer.

Ratele dobânzilor practicate de băncile comerciale pentru depozitele atrase pe o zi sunt de 9,51% - 10,01%, iar pentru sumele plasate pe o perioadă de o săptămână sunt de 9,72% - 10,22%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici