Cursul închide uşor peste 3,8 lei/euro

Moneda naţională şi-a accentuat deprecierea spre finalul şedinţei interbancare de marţi, în timp ce valutele din regiune şi-au mai diminuat pierderile, iar la închiderea zilei cotaţiile se situau la 3,7985-3,8015 lei/euro, în creştere cu peste cinci bani faţă de luni.

18 afișări
Imaginea articolului Cursul închide uşor peste 3,8 lei/euro

Cursul închide uşor peste 3,8 lei/euro

"În jurul orei 16:20, cursul a atins un maxim de 3,81 lei/euro, dar acest prag a fost destul de rezistent, iar cotaţiile au coborât uşor. Deşi valutele din regiune s-au mai apreciat faţă de euro, leul s-a menţinută pe depreciere, ca o reacţie întârziată la decizia Fitch de a coborî ratingul acordat României", a declarat pentru MEDIAFAX Georgiana Constantinescu, analist la Credit Europe Bank.

În partea a doua a şedinţei, cotaţiile au coborât, pentru scurt timp, de la 3,79 lei/euro la 3,78 lei/euro, încercând să se coreleze cu aprecierea valutelor din regiune. Ulterior, ratele au revenit pe creştere şi au spart pragul de 3,8 lei/euro.

La deschidere paritatea se situa în jurul nivelului de 3,7250 lei/euro, iar în prima jumătate a zilei, leul s-a menţinut pe scădere, fără să fie influenţat în mod semnificativ de anunţul privind inflaţia din luna octombrie, spun dealerii. Ultimele tranzacţii de luni au fost perfectate la 3,7435 - 3,7475 lei/euro.

Cursul de referinţă publicat de Banca Naţională a României (BNR) a urcat cu 3,53 bani, la 3,7835 lei/euro.O rată superioară celei afişate marţi de BNR a fost publicată în 15 octombrie, de 3,7869 lei/euro.

Institutului Naţional de Statistică a anunţat marţi că preţurile de consum au crescut în octombrie cu 1,06%, faţă de 0,4% în septembrie, pe fondul scumpirii semnificative a serviciilor şi a produselor alimentare, iar rata anuală a urcat uşor, la 7,39%, comparativ cu 7,3% în luna precedentă.

Pe piaţa monetară dobânzile la depozitele cu scadenţa pe o zi s-au plasat la 13 - 16,3%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici