Video Dacia a lansat modelul Sandero în România

Dacia a lansat marţi în România modelul în două volume Sandero, al cincilea autoturism dezvoltat de Renault şi Dacia pe platforma Logan (B0), la preţuri cuprinse între 6.890 euro şi 9.850 euro, cu TVA.

170 afișări

Sandero este disponibil în cinci versiuni de echipare şi două motorizări pe benzină, una cu un motor de 1,4 litri de 75 de cai putere, iar cealaltă de 1,6 litri şi 90 CP. Deocamdată, Dacia Sandero nu va fi disponibilă cu motorizări diesel.

Versiunea de bază, denumită "Sandero", costă 6.890 de euro şi cuprrinde, în dotarea standard, airbag pentru şofer, ABS şi AFU (asistenţă la frânarea de urgenţă), trei centuri de siguranţă spate reglabile pe înălţime şi bancheta din spate rabatabilă. Această versiune de echipare poate avea doar motorul de 1,4 litri.

Celelalte versiuni de echipare, Ambiant, Preferance, Laureate pot fi dotate echipate cu ambele motoare, iar versiunea Prestige, versiunea de top, este disponibilă doar cu motorul de 1,6 litri.

Comenzile pentru Sandero pot fi făcute începând de miercuri.

Preţuri în funcţie de versiuni:

- Sandero - 6.890 euro

- Ambiance - 7.350 euro pentru motorul 1.4 litri şi 75 CP, respectiv 7.750 euro pentru motorul 1.6 litri şi 90 CP

- Preference - între 8.050 euro şi 8.450 euro, în funcţie de motorizări

- Laureate - între 8.950 euro şi 9.350 euro

- Prestige - 9.850 euro

"Prestige introduce o noutate absolută în gama Dacia, tapiţeria şi armonia interioară de culoare bej. Principalele echipamente suplimentare faţă de versiunea Laureate sunt jante din aluminiu, tapiţerie bej, volan şi maneta schimbător de viteză îmbrăcate în piele, geamuri electrice spate şi radio CD cu MP3. Clienţii pot alege, opţional, vopsea metalizată şi airbag-uri laterale faţă", se arată într-un comunicat al Dacia.

Garanţia oferită modelului este de trei ani sau 100.000 de kilometri.

Directorul general al Dacia, Francois Fourmont, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că versiunea cu motorizare diesel a modelului Sandero va fi lansată anul viitor, întârzierea fiind cauzată de restricţiile de producţie ale uzinei de la Piteşti şi ale furnizorului de motoare alimentate cu motorină.

"Versiunile diesel pentru Sandero vor fi lansate anul viitor. Principalele motive pentru care am luat această decizie sunt legate de capacitatea de producţie atât a uzinei de la Mioveni, cât şi a furnizorului de motoare diesel", a afirmat Fourmont cu ocazia lansării modelului Sandero în România.

El nu a precizat data exactă a introducerii motoarelor diesel.

Întrebat dacă vor fi lansate versiuni Sandero pe gaz petrolier lichefiat (GPL), Fourmont a spus că Dacia analizează această posibilitate, dar nu a luat nicio decizie în acest sens.

Dacia Sandero a fost prezentat pentru prima dată la salonul auto de la Geneva, desfăşurat în prima parte a lunii martie. Modelul Dacia Sandero este derivat din automobilul Renault Sandero, comercializat de grupul francez în Brazilia şi Argentina.

Noul model este al cincilea autoturism dezvoltat de Renault şi Dacia pe platforma Logan (B0). Celelalte patru versiuni fabricate pe această platformă sunt Logan Sedan, Logan MCV (break), Logan VAN (furgonetă) şi Logan Pick-Up (mini camionetă).

După lansarea Sandero, Dacia va introduce pe piaţă o versiune restilizată a Logan Sedan, data exactă nefiind încă stabilită. În 2009 şi modelul Logan MCV va beneficia de un facelift.

Cel de-al şaselea model dezvoltat în cadrul programului Logan este un Sport Utility Vechicle (SUV). Acest model va intra în producţie în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici