Dacia Duster, pe ultimul loc în competiţia Car of The Year 2011

Dacia Duster s-a clasat pe ultimul loc, poziţia a şaptea, în finala competiţiei Car of The Year 2011, defăşurată luni la Paris, câştigată de modelul Leaf cu propulsie electică produs de constructorul japonez Nissan.

86 afișări
Imaginea articolului Dacia Duster, pe ultimul loc în competiţia Car of The Year 2011

Dacia Duster, pe ultimul loc în competiţia Car of The Year 2011 (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Mă surprinde rezultatul obţinut de Duster. Mă aşteptam să se claseze între primele trei locuri. Punctajul slab cu care a cotată maşina românească îl pun pe seama accentelor patriotice ale juriului. De exemplu, italienii sau germanii nu ar vota în favoarea unei mărci alta decât cea sau cele din ţara lor. În ceea ce priveşte ocupantul locui întâi, era de aşteptat ca Nissan Leaf să câştige. Este un model complet electric, primul de acest fel prezent în competiţia Car of The Year, iar juriul este foarte sensibil la premierele mondiale absolute", a declarat pentru MEDIAFAX Dan Vardie, singurul român din juriul Car of The Year 2011, format din 58 de membri din 23 de ţări europene.

Primele trei locuri ale competiţiei au fost ocupate de Nissan Leaf, care a obţinut 257 de puncte, Alfa Romeo Giulietta - 248 puncte şi Opel/Vauxhall Meriva - 244 puncte.

Următoarele poziţii au revenit modelelor Ford C-Max/Grand C-Max (224 puncte), Citroën C3/DS3 (175 puncte), Volvo S60/V60 (145 puncte) şi Dacia Duster (132 puncte).

Pentru a desemna câştigătorul, fiecare membru al juriului a alocat un total de 25 de puncte pentru cel puţin cinci din cele şapte nominalizări, însă nu mai mult de 10 puncte pentru alegerea preferată.

Duster este primul automobil românesc calificat într-o finală a competiţiei Car of The Year, care se desfăşoară de 46 de ani.

La ediţia de anul trecut a finalei Car of The Year, câştigător a fost modelul Volkswagen Polo.

Primul model SUV al costructorului Automobile Dacia a fost lansat la la începutul lunii martie la Salonul Auto de la Geneva, iar în primele zece luni ale anului, au fost produse 60.578 de unităţi la uzina de la Mioveni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici