Dacia ia în calcul o nouă oprire a producţiei

Dacia ia în calcul o nouă oprire a producţiei, în lunile februarie-martie, dacă cererea se va menţine la niveluri scăzute, după ce luni constructorul a anunţat stoparea activităţii între 26 ianuarie şi 8 februarie.

11 afișări
Imaginea articolului Dacia ia în calcul o nouă oprire a producţiei

Dacia ia în calcul o nouă oprire a producţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Producţia Dacia a mai fost oprită în total timp de aproximativ o lună, în mai multe zile din octombrie, noiembrie, decembrie 2008 şi ianuarie 2009.

"Dacă piaţa rămâne în continuare blocată şi dacă cererea se va menţine la niveluri scăzute vom întrerupe din nou activitatea. Deciziile se iau de la o săptămână la săptămână în funcţie de câte comenzi strângem", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al companiei, Francois Fourmont.

El a adăugat că se va întâlni, miercuri, cu reprezentanţii Ministerului Mediului, pentru a discuta despre taxa auto şi programul Remat.

"Voi insista asupra unui lucru: caracterul de urgenţă. Franţa, cunoscută pentru modul lent de a lua decizii, a adoptat în 15 zile un plan de salvare a industriei auto. Germania a luat recent o decizie privind al treilea plan de salvare a economiei şi a industriei auto naţionale. Noi (România - n.r.) nu cred că putem reacţiona atât de repede", a spus Fourmont.

Oficialul Dacia s-a arătat mulţumit de actuala taxă auto, triplată, susţinând că dacă în 2009 ar fi valabilă varianta care a fost aplicată între 1 iulie şi 15 decembrie 2008 piaţa românească ar urma să absoarbă până la 600.000 de maşini vechi şi doar 120.000-150.000 de vehicule noi.

"Măsura de triplare a taxei auto a fost sanitară şi indispensabilă", a spus Fourmont despre taxa pe poluare auto valabilă în prezent, aplicată începând din 15 decembrie 2008.

Taxa pe poluare auto din perioada 1 iulie - 15 decembrie 2008 a permis importul masiv de automobile second-hand, cuantumul taxei fiind mai mic pentru acestea, în timp ce la autoturismele noi valoarea a crescut.

Citeşte şi:

Mitingul angajaţilor Dacia s-a încheiat

Dacia: 300 de contracte de muncă ce expiră în ianuarie nu vor mai fi prelungite

Dacia suspendă din nou producţia

Uzina Dacia şi-a întrerupt producţia

Vânzările Dacia în România au scăzut cu 54,9% în decembrie şi cu 16,7% anul trecut


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici