Dacia participă la raliul Trophee Andros cu o maşină nouă. Vezi cum arată Lodgy Glace - FOTO

Dacia va participa la competiţia de raliu de iarnă Trophee Andros 2011/2012 cu noua maşină Dacia Lodgy Glace, concepută special în acest scop, aceasta fiind "sora mai mică" a unui nou automobil de familie care va fi lansat în martie la salonul auto de la Geneva.

619 afișări
Imaginea articolului Dacia participă la raliul Trophee Andros cu o maşină nouă. Vezi cum arată Lodgy Glace - FOTO

Dacia va participa la raliul Trophee Andros cu o maşină nouă, Lodgy Glace - FOTO

În competiţie au fost înscrise două maşini Dacia Lodgy Glace, care vor fi pilotate de Alain Prost, fiul său, Nicolas Prost, şi Evens Stievenart, se arată într-un comunicat al grupului Renault.

Prima etapă a competiţiei din această iarnă va avea loc pe 3-4 decembrie la Val Thorens, Franţa.

Lodgy Glace evocă noţiunea de spaţiu interior generos şi familial, dar pentru a treia participare la competiţia Trophee Andros Dacia a decis să rescrie toate regulile, notează Renault.

Astfel, este pentru prima oară în istoria Trophee Andros când la curse va participa un model MPV (multi-purpose vehicle).

În noul sezon vor fi înscrise două maşini Lodgy Glace la toate cursele competiţiei.

Una dintre maşini va fi pilotată de Alain Prost, care a câştigat ediţiile din 2010 şi 2011 ale Trophee Andros la volanul unui Dacia Duster Glace.

A doua maşină va fi condusă de Nicolas Prost şi de Evens Stievenart, copilotul lui Alain şi partener de victorie în finala competiţiei de iarnă de la Stade de France, Paris.

Lodgy Glace a fost proiectată special pentru competiţia Trophee Andros, considerată una dintre cele mai dificile din automobilism.

Reglementările tehnice pentru Trophee Andros sunt extrem de stricte şi impun restricţii legate de toate aspectele, respectiv dimensiunea şasiului, cutia de viteze, anvelope, inclusiv materialele folosite.

Astfel, este limitată folosirea unor soluţii tehnice costisitoare şi complicate, fiind preferate soluţiile simple şi ingenioase, ceea ce se potriveşte perfect brandului Dacia, se arată în comunicat.

Lodgy Glace a fost pregătită de Tork Engineering, în ceea ce priveşte proiectarea, producţia şi asamblarea, de Sodemo, în cazul motorului, şi a beneficiat de expertiza Renault Sport Technologies.

Noul model Lodgy Glace beneficiază de soluţiile tehnice ale predecesorului Dacia Duster Glace şi de dezvoltări specifice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici