Dacia şi uzina de la Mioveni împlinesc în acest an 50 de ani de activitate

Dacia şi uzina de la Mioveni împlinesc, anul acesta, 50 de ani de existenţă, iar în lunile următoare compania va marca aniversarea printr-o serie de evenimente organizate atât la uzina Mioveni cât şi în ţară, arată un comunicat al companiei.

636 afișări
Imaginea articolului Dacia şi uzina de la Mioveni împlinesc în acest an 50 de ani de activitate

Dacia şi uzina de la Mioveni împlinesc în acest an 50 de ani de activitate

„Dacia a cucerit clienţi din 44 de ţări prin modele atractive, de calitate, la cel mai bun preţ. În urmă cu 50 de ani, în apropierea comunei Colibaşi (în prezent, cartier al oraşului Mioveni) se derulau ultimele lucrări de amenajare ale Uzinei de Autoturisme Piteşti. Complexul industrial, construit în urma colaborării cu Renault, avea să înceapă în curând producţia primelor automobile, marcând astfel naşterea uneia dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite mărci româneşti - Dacia”, potrivit comunicatului.

Reprezentanţii Dacia spun că de-a lungul timpului, de la fabricarea primului model, compania a trecut prin mai multe transformări, a cunoscut etapa de creştere şi de optimism a anilor '70, a trecut peste criza economică din anul 1980 şi a reuşit să depăşească dificultăţile şi climatul de incertitudine al secolului trecut.

„Preluarea de către Groupe Renault, în 1999, reprezintă începutul unei noi etape pentru marca Dacia şi pentru uzina de la Mioveni. Aflată în centrul unui program ambiţios de dezvoltare a unei game de vehicule moderne, menită să asigure accesul la mobilitatea auto pentru un număr cât mai mare de oameni, Dacia este simbolul modelelor atractive, de calitate, la cel mai bun preţ”, menţionează compania.

Dacia anunţă că platforma de la Mioveni s-a dezvoltat şi ea de-a lungul timpului. „Uzina de vehicule, cu o capacitate de producţie de 350.000 de unitaţi pe an, Uzina Mecanica şi Şasiuri, centrul logistic de mare complexitate, cât şi activitatea de inginerie de înalt nivel, asigură o contribuţie importantă la economia judeţului Argeş şi a României”, spun reprezentanţii Dacia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici