Dacia va întrerupe producţia din nou

Dacia a anunţat, luni, că va întrerupe producţia în zilele de 20 şi 21 noiembrie, ca urmare a necesităţii de adaptare a programului de fabricaţie la evoluţia pieţei auto, măsură la care constructorul auto a mai apelat pentru alte patru zile, respectiv 30-31 octombrie şi 13-14 noiembrie.

10 afișări
Imaginea articolului Dacia va întrerupe producţia din nou

Dacia va întrerupe producţia din nou (Imagine: Mediafax Foto)

Activitatea va continua fără întrerupere în cele două zile la fabricaţia pieselor de schimb, Centrul CKD (pachete de piese destinate exportului şi asamblării în alte uzine - n.r.), precum şi la departamentele Expediţii vehicule şi Finisări.

Totodată, producţia de cutii de viteze, precum şi alte activităţi din cadrul Uzinei Mecanice se vor derula în regim normal.

Cadenţa de producţie actuală a Dacia este de 1.360 de maşini pe zi, iar întreruperea fabricaţiei în cele şase zile echivalează cu 8.160 de unităţi care nu vor fi produse.

Salariaţii care vor rămâne la domiciliu ca urmare a întreruperii activităţii vor fi remuneraţi cu 85% din salariul total brut, conform Contractului Colectiv de Muncă Dacia 2008.

Totodată, ei vor beneficia de tichetele de restaurant aferente zilelor de întrerupere a activităţii, tichete pe care le-au primit în avans.

Uzina Dacia de la Mioveni a produs în primele 10 luni ale acestui an un număr de 224.043 de vehicule, depăşind producţia întregului an 2007, de 222.914 unităţi.

La uzina de la Mioveni activitatea a mai fost întreruptă timp de trei săptămâni, în lunile martie-aprilie, din cauza unei greve a angajaţilor.

Renault-Dacia nu a comunicat numărul de unităţi pe care nu le-a fabricat din această cauză, însă a precizat că pierderile s-au ridicat la 13 milioane de euro.

De asemenea, imediat după încheierea grevei, directorul de comunicare al producătorului auto, Liviu Ion, a declarat, pentru MEDIAFAX, că obiectivele pentru 2008 vor fi îndeplinite, producţia din perioada grevei urmând să fie recuperată în decursul anului.

Veniturile Dacia au crescut cu 24,5% anul trecut, de la 5,78 miliarde lei (1,63 miliarde euro) la 7,2 miliarde lei (2,15 miliarde euro).

În acelaşi timp, profitul net al companiei a urcat cu 17,2%, de la 377,27 milioane lei (107 milioane euro) la 442,34 milioane lei (132,54 milioane euro).

De asemenea, pentru aceleaşi perioade de raportare, cifra de afaceri a Dacia a urcat cu 24,8%, de la 5,55 miliarde lei (1,57 miliarde euro) la 6,93 miliarde euro (2,07 miliarde euro).

În primele nouă luni ale acestui an, Dacia a vândut 194.165 automobile, în creştere cu 17% faţă de perioada similară a anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici