Dacia va introduce Logan VAN şi Logan Pick-Up pe 18 noi pieţe

Dacia va introduce modelele utilitare Logan VAN şi Logan Pick-Up pe 18 noi pieţe, până la începutul anului viitor, şi estimează că 80% din producţia totală uzinei din Mioveni, aferentă anului 2009, va fi exportată, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont.

32 afișări
Imaginea articolului Dacia va introduce Logan VAN şi Logan Pick-Up pe 18 noi pieţe

Dacia va introduce Logan VAN şi Logan Pick-Up pe 18 noi pieţe

"Până cel târziu la începutul anului viitor, autovehiculele utilitare Logan VAN şi Logan Pick-Up vor fi exportate pe 18 noi pieţe, faţă de patru în prezent. Astfel, numărul statelor în care sunt livrate aceste două modele va ajunge la 22, adică vom acoperi aproape jumătate dintre pieţele în care exportăm (în total există 50 de destinaţii - n.r.)", a spus Fourmont.

El a adăugat că, în 2009, producţia unităţii de la Mioveni, care se va situa între 350.000 şi 400.000 de unităţi pe an, va fi exportată în proporţie de 75-80%, un nivel maxim realizabil. Spre comparaţie, oficialul Dacia a precizat că anul trecut a fost exportată 55% din producţia totală a Dacia, situată în jurul valorii de 230.000 de autovehicule.

De asemenea, Fourmont a spus că, în acest an, activităţile grupului Renault în România (pentru mărcile Dacia, Renault şi Nissan, activitatea centrului CKD - pachete de maşini dezasamblate destinate exportului - şi a uzinei de la Mioveni - n.r.) vor totaliza o cifră de afaceri cumulată de circa trei miliarde de euro. Pentru 2009 Fourmont nu a făcut previziuni, dată fiind instabilitatea mediului economic mondial.

Referitor la producţia Dacia, directorul companiei a adăugat că în luna octombrie a acestui an va fi atinsă o cadenţă de 620 de unităţi pe zi pentru modelul Sandero, dintr-un total zilnic de 1.350 de maşini. Creşterea producţiei modelului amintit a fost determinată de cererea de pe piaţa străină, mai ales după introducerea motorizării diesel, planificată să fie lansată în România în primăvara anului 2009.

Fourmont a apreciat că vânzările Dacia în Franţa vor atinge pragul de 100.000 de unităţi livrate în următorii 2-3 ani. Spre comparaţie, Dacia va livra, în acest an, în Franţa, circa 50.000 de unităţi, în creştere cu 50% faţă de cele 33.000 de unităţi livrate anul trecut.

Pentru 2009, oficialul Dacia se aşteaptă ca vânzările de automobile Sandero să îl depăşească pe cel de Logan MCV (break) în Franţa, deoarece francezii apreciază caroseriile în două volume (hatchback). Pentru piaţa din Germania, Dacia mizează în continuare pe Logan MCV pentru creşterea vânzărilor, dată fiind preferinţa germanilor pentru break-uri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici