Dacia va suporta mai uşor criza

Dacia va suporta mai uşor criza, faţă de alţi constructori, deoarece preferinţele clienţilor se schimbă fundamental în statele bogate, unde oamenii caută maşini care să fie mai bine adaptate la noile condiţii economice şi financiare, a declarat directorul general al companiei, Francois Fourmont.

21 afișări
Imaginea articolului Dacia va suporta mai uşor criza

Directorul general al Renault România, Francois Fourmont (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu ştiu cum vom ieşi din criză, dar cred că Dacia o va traversa mai bine decât alţi constructori. Criza auto schimbă profund preferinţele consumatorilor în ţările bogate, astfel încât maşina devine un produs care să se adapteze cât mai bine la noile condiţii", a spus Fourmont, la un seminar organizat de Ziarul Financiar şi PricewaterhouseCoopers.

Oficialul Dacia a precizat că grupul Renault va diminua investiţiile planificate în România, prin tăierea unor cheltuieli cu deplasările în străinătate şi prin îngheţarea unor proiecte care nu sunt strategice.

Potrivit datelor prezentate într-o conferinţă de presă de către Francois Fourmont, la jumătatea lunii martie, investiţiile Renault planificate în acest an pe piaţa locală se ridică la 138 milioane de euro.

Una dintre cele mai importante investiţii se referă la o nouă fabrică de matriţe, care se va numi Matriţe Dacia şi va necesita finanţări totale de 26 de milioane de euro. Aceasta va produce matriţe pentru elementele mobile de caroserie (uşi, capote) şi va deservi atât Dacia cât şi Nissan. Un total de 4,5 milioane de euro necesari pentru această investiţie vor proveni din ajutoarele de stat pe care grupul Renault le-a solicitat autorităţilor române.

Grupul Renault a cerut ajutoare de stat de 68 de milioane euro, pentru centrul tehnic RTR de la Titu şi pentru furnizori ai Dacia şi Nissan, precum şi o garanţie de 100 milioane euro pentru un împrumut de la BEI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici