Dacia vrea să vândă 14.000 de maşini Logan Pick-Up

Dacia preconizează că va comercializa aproximativ 14.000 de vehicule comerciale Logan Pick-Up, în acest an, în cele trei pieţe în care va fi vândut modelul, România, Turcia şi Bulgaria, a declarat, miercuri, directorul comercial al companiei, Jaques Daniel.

1 afișare
Imaginea articolului Dacia vrea să vândă 14.000 de maşini Logan Pick-Up

Dacia vrea să vândă 14.000 de maşini Logan Pick-Up ( Sursa: Mediafax Foto)

"Dacia şi-a fixat ca obiectiv de vânzări circa 10% din totalul vânzării mărcii pe piaţa românească, adică aproximativ 10.000 de unităţi. În Turcia credem că vom vinde 3.000 de vehicule utilitare Logan Pick-Up, iar în Bulgaria estimăm comercializarea a câteva sute", a afirmat Daniel.

Oficialul Dacia a adăugat că producţia modelului pick-up în altă uzină Dacia din lume şi comercializarea automobilului pe alte pieţe decât cele menţionate anterior vor începe sau nu în funcţie de evoluţia Logan Pick-up în cele trei state, mai ales pe piaţa turcă.

Constructorul auto va începe preluarea comenzilor pentru modelul Pick-Up la sfârşitul lunii februarie, iar primele livrări vor fi făcute la începutul lui aprilie, la preţuri cuprinse între 7.250 euro şi 9.300 euro cu TVA inclus.

Daniel a precizat că Dacia nu va construi un vehicul utilitar cu patru portiere şi benă (double cab) ca dezvoltare a modelului Logan Pick-up, din motive care ţin de costuri şi de poziţionarea pe piaţă a acelei maşini.

"Ne-am întrebat câţi clienţi vor cumpâra un double cab, iar concluzia la care am ajuns este că nu suficienţi de mulţi încât să se justifice producţia unui astfel de model", a mai spus Daniel.

Noul model completează gama Dacia de vehicule utilitare şi nu "canibalizează" Logan-ul Van, potrivit constructorului.

Reprezentanţii companiei au precizat că Logan-ul Pick-Up va avea ca rivali modelele mai scumpe Toyota Hilux, Mitsubishi L200 şi Nissan Navara, întrucât cele trei modele au aceeaşi capacitate de încărcare, iar două dintre acestea au tracţiune 4x2.

În 2007 Dacia a vândut pe piaţa locală 102.062 de unităţi, cel mai bine vândut model fiind Logan Sedan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici