Daea:Irigaţiile vor permite României să rămână pe primul loc la producţia de porumb în UE şi în 2019

Irigarea, începând de anul viitor, a 2 milioane de hectare de teren agricol va ajuta România să îşi păstreze prima poziţie în topul european al producătorilor de porumb, înaintea Franţei, a declarat vineri, la Antena 3, Petre Daea, ministrul Agriculturii.

137 afișări
Imaginea articolului Daea:Irigaţiile vor permite României să rămână pe primul loc la producţia de porumb în UE şi în 2019

Daea:Irigaţiile vor permite României să rămână pe primul loc la producţia de porumb în UE şi în 2019

Daea a spus că România depăşeşte Franţa la producţia de porumb de doi ani consecutiv. Din cele două milioane de hectare irigate în 2019, un milion va fi cultivat cu porumb, ceea ce va permite obţinerea unei recolte de 16 tone la hectar, iar la această cantitate se vor adăuga alte 2,5 milioane de hectare neirigate, cu o producţie de circa 5 tone la hectar, a spus Daea.

România ocupă în acest an locul 3 în Europa la producţia totală de cereale, cu 31,890 milioane tone, şi locul 4 la producţia de grîu, cu 10,247 milioane tone.

La porumb, cu o producţie de 18,9 milioane tone, şi la floarea soarelui, cu 3,3 milioane tone, România se află pe primul loc în Europa, în acest an. La porumb am depăşit Franţa, care a avut o producţie de 12,5 milioane tone. La floarea soarelui prpducţia este aproape dublă faţă de a următoarei clasate, Bulgaria, cu 1,8 milioane tone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici