Daimler analizează şi alte amplasamente pentru o fabrică Mercedes

Daimler şi-a extins căutările în Europa de Est pentru amplasamentul unei noi fabrici Mercedes-Benz, pe lângă România şi Polonia, şi analizează mai multe opţiuni, au declarat surse din cadrul grupului german publicaţiei Handelsblatt, citată de Forbes.

42 afișări
Imaginea articolului Daimler analizează şi alte amplasamente pentru o fabrică Mercedes

Daimler analizează şi alte amplasamente pentru o fabrică Mercedes (Imagine: Mediafax Foto)

Oraşul Cluj-Napoca, luat în considerare iniţial, a fost exclus dintre amplasamentele analizate de grup, a mai relatat publicaţia, fără să ofere alte detalii.

Decizia finală urmează să fie luată în trimestrul al doilea.

Un purtător de cuvânt al producătorului german a declarat că sunt analizate mai multe posibile amplasamente, în Europa de Est.

Importanţa Europei de Est, în special a Rusiei, unde Daimler nu este prezent, a crescut în ultima perioadă pentru industria auto, atât ca centre de producţie, cât şi ca piaţă.

La finele lunii ianuarie, oficiali ai Daimler au anunţat că intenţionează să deschidă o uzină pentru producţia de automobile Mercedes Benz, fiind menţionate ca posibile locaţii România şi Polonia. Grupul german este pe piaţa românească din 2001, prin intermediul unei firme mixte, Star Transmission, la Cugir.

Intenţia grupului german de a deschide o fabrică în România sau Polonia a fost deseori dezbătută, în ultima perioadă, de presa centrală şi europeană, iar autorităţile române, printre care şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, şi primarul Sibiului, Klaus Johannis, au recunoscut că au existat discuţii cu oficiali ai Mercedes.

În România mai sunt prezenţi doi constructori auto, respectiv Automobile Dacia, deţinut de grupul francez Renault, şi Automobile Craiova, preluat de producătorul american Ford.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici