Daimler va lansa un model electric de Mercedes-Benz, în 2010

Constructorul german de automobile Daimler intenţionează să lanseze, în anul 2010, un model Mercedes-Benz propulsat de un motor electric, a declarat preşedintele grupului, Dieter Zetsche, pentru publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

43 afișări
Imaginea articolului Daimler va lansa un model electric de Mercedes-Benz, în 2010

Daimler va lansa un model electric de Mercedes-Benz, în 2010

"Avem în plan un model electric de Smart pentru 2010, precum şi un vehicul (electric) Mercedes în acelaşi an", a afirmat Zetsche pentru cotidianul german.

Daimler deţine în prezent, la Londra, un parc auto de 100 de automobile Smart, din prima generaţie, propulsate electric.

Spre deosebire de grupul american General Motors, care a promis că va lansa modelul propulsat electric Chevrolet Volt în 2010 la un preţ de circa 30.000 de dolari pe unitate, oficialul Daimler a spus că preţul modelelor electrice Smart şi Mercedes nu a fost încă stabilit.

"Preţul depinde de baterii, dacă le vindem împreună cu maşinile sau le oferim spre închiriere. Dorinţa (consumatorilor - n.r.) de a plăti mai mult este limitată", a spus el, adăugând că grupul ia în considerare opţiunea de a-şi construi propriile motoare electrice.

Daimler cheltuieşte în prezent circa jumătate din bugetul alocat pentru cercetare/dezvoltare pentru şasiuri, motoare şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Compania discută în prezent cu fostul director al companiei SAP, Shai Agassi, despre planul acestuia de a crea o infrastructură la nivelul pieţei de larg consum pentru automobilele electrice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici