Dan Nica: Şase judeţe devin zone de investiţii prioritare din Fondul pentru Tranziţie Echitabilă

  • Potrivit unui comunicat al PSD, transmis duminică, României îi revin 757 de milioane de euro din Fondul pentru Tranziţie Echitabilă.
  • Dan Nica a susţinut încă din 2015 în Parlamentul European crearea unui fond pentru o tranziţie energetică justă.
3390 afișări
Imaginea articolului Dan Nica: Şase judeţe devin zone de investiţii prioritare din Fondul pentru Tranziţie Echitabilă

Dan Nica: Şase judeţe devin zone de investiţii prioritare din Fondul pentru Tranziţie Echitabilă

Liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, Dan Nica, a anunţat că judeţele Galaţi, Hunedoara, Gorj, Dolj, Prahova şi Mureş vor deveni zone de investiţii prioritare din Fondul pentru Tranziţie Echitabilă, conform analizei preliminare a Comisiei Europene.

Potrivit unui comunicat al PSD, transmis duminică, României îi revin 757 de milioane de euro din Fondul pentru Tranziţie Echitabilă.

„Pactul Ecologic European este o oportunitate de dezvoltare şi diversificare economică pentru România, în condiţiile în care ne revin 757 de milioane de euro din Fondul pentru Tranziţie Echitabilă, care însumează 7,5 miliarde de euro. Ţara noastră e între primii trei beneficiari ai mecanismului european de susţinere a trecerii la economia neutră climatic, după Polonia şi Germania. Acestui buget i se vor adăuga sume importante din bugetele politicilor europene de coeziune, sociale şi pentru dezvoltare regională”, a spus europarlamentarul Dan Nica.

Acesta susţine că că judeţele Galaţi, Hunedoara, Gorj, Dolj, Prahova şi Mureş vor deveni zone de investiţii prioritare din Fondul pentru Tranziţie Echitabilă, conform analizei preliminare a Comisiei Europene privind regiunile eligibile.

Potrivit comunicatului, Dan Nica a susţinut încă din 2015 în Parlamentul European crearea unui fond pentru o tranziţie energetică justă, în cadrul procesului de revizuire a Directivei privind sistemul de comercializare a cotelor de emisie de gaze cu efect de seră.

„Guvernul României are responsabilitatea de a elabora în regim de urgenţă planuri regionale de tranziţie spre economia neutră climatic, axate în special pe diversificarea economiei locale, reconversia profesională şi refacerea ecologică a terenurilor afectate. Susţin propunerea Comisiei privind organizarea de programe de recalificarea lucrătorilor, crearea de oportunităţi de afaceri, încurajarea transferului de tehnologii avansate şi investiţii în cercetare, inovare şi digitalizare”, a precizat Dan Nica.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici