Dăncilă a anunţat în ce condiţii va intra pe ordinea de zi la Guvern OUG pe măsurile fiscale

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că ordonanţa privind măsurile fiscale va intra în şedinţa de Guvern de joi, dacă există un acord şi în Consiliul Economic şi Social.

1868 afișări
Imaginea articolului Dăncilă a anunţat în ce condiţii va intra pe ordinea de zi la Guvern OUG pe măsurile fiscale

Dăncilă a anunţat în ce condiţii va adopta Guvernul OUG pe măsuri fiscale

"Dacă vom avea această discuţie în cadrul economic şi social, adoptăm această OUG. Tot ceea ce am făcut şi toate punctele din această ordonanţă sunt pentru cetăţeni. Ştiu că există o rezistenţă, există mereu şi nemulţumiţi. Amintiţi-vă de trecerea contribuţiilor. Eu credc în aceste măsuri şi cred că aceste măsuri vor aduce beneficii cetăţenilor. Am să iau un sinfur exemplu. Pe mine mă interesează ca cetăţeni să nu mai aibă împrumuturi la …. Nu e vorba de măsuri de taxe, e vorba de măsuri de sprijin pentru cetăţeni", a declarat Viorica Dăncilă.

"Au fost consultări. Probabil astăzi vor mai fi consultări în cadrul Consiliului Economic şi Social", a mai completat premierul.

Consiliul Economic şi Social şi-a început şedinţa ora 13.00.

Guvernul a prezentat marţi un proiect de ordonanţă de urgenţă are cuprinde o serie de măsuri fiscale, printre care scăderea comisioanelor pentru Pilonul II de pensii, precum şi posibilitatea de a lăsa contributorii să-şi retragă banii anticipat. Alte măsuri privesc introducerea "taxei pe lăcomie", aplicată băncilor, la valoarea activelor, şi calculată în funcţie de nivelul ROBOR., plafonarea preţului gazelor, controlul preţurilor şi pe piaţa de electricitate, impozit de 3% pe cifra de afaceri a companiilor energetice, taxe impuse organizatorilor de jocuri de noroc, extindeea taxării inverse pentru anumite categorii de operaţiuni cu bunuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici