Daniel Bouton renunţă la funcţia de director executiv al Societe Generale

Şeful Societe Generale, Daniel Bouton, renunţă la poziţia de director executiv al băncii franceze, dar va păstra funcţia de preşedinte, potrivit unui comunicat al instituţiei financiare, citat de Reuters.

30 afișări
Imaginea articolului Daniel Bouton renunţă la funcţia de director executiv al Societe Generale

Daniel Bouton renunţă la funcţia de director executiv al Societe Generale (Imagine: Mediafax Foto)

Poziţia lui Bouton va fi preluată de directorul financiar Frederic Oudea.

Bouton a deţinut ambele poziţii încă din 1997 şi a rămas la conducerea Societe Generale după ce şi-a înaintat de două ori demisia, în urma scandalului în care a fost implicată banca, după ce a anunţat pierderi de 4,9 miliarde de euro în urma tranzacţiilor neautorizate efectuate de un trader.

Oudea, în vârstă de 44 de ani, este considerat potrivit pentru a stabiliza banca franceză, după ce acesta a negociat o majorare de urgenţă a capitalului.

Bouton s-a aflat la baza deciziilor privind noua structură de management a băncii, se arată în comunicatul Societe Generale.

Acţiunile SocGen au crescut, joi, cu 4,3%, la 70,99 euro pe unitate, influenţate de noi speculaţii privind o încercare de preluare a băncii franceze de către Credit Agricole.

Banca a dezvăluit, în ianuarie, că a înregistrat pierderi de 4,9 miliarde de euro în urma tranzacţiilor neautorizate efectuate de traderul junior Jerome Kerviel, care au făcut ca instituţia să devină vulnerabilă în faţa ofertelor de preluare.

Bouton şi-a înaintat demisia în urma scandalului, dar consiliul de administraţie a respins cererea preşedintelui, care a declarat ulterior că va continua să conducă banca franceză.

Frederic Oudea s-a alăturat echipei Societe Generale în 1995 şi a devenit director financiar în 2003.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici